maandag 4 november 2019

Review: 4711 Remix Cologne

4711 Remix CologneEau de cologne 4711, dat is toch een parfum dat veel oudere dames dragen? Deels klopt dat. Het is een geur die vooral de oudere generatie aanspreekt. Maar ze hebben nog veel meer geuren dan het iconisch 4711. Een van die geuren is 4711 Remix  cologne. Ik zag deze Eau de cologne op Instagram voorbij komen en ik was gelijk nieuwsgierig. Een klassieker in een nieuw jas. Die moest ik ruiken. Helemaal toen ik zag dat lavendel een van de topnoten is!


4711 Remix Cologne
Sinds 2018 brengt 4711 elk jaar een eigentijds eerbetoon aan een van de hoofd ingrediënten van hun klassieker. Vorig jaar was dat sinaasappel. Dit jaar is het de beurt aan lavendel. Een geur die ik heerlijk vind ruiken. Lavendel is kalmerend, zuiver en ontspannend. En doet natuurlijk denken aan de Provence in Frankrijk. Mij doet de geur van lavendel ook denken aan de studiereis naar Florence. We verbleven net buiten de stad en daar rook het ook heerlijk naar lavendel. En elke keer als ik lavendel ruik, denk ik terug aan die geweldige tijd in Italië.

Fris. Bloemig. Zorgeloos.
Op de website van 4711 wordt 4711 Remix Cologne als volgt omschreven:
Geniet van het zorgeloze zomergevoel. De lucht kleurt paarsblauw: een nieuwe dag breekt aan. Tijd voor een nieuw avontuur en een unieke zomer! Het voelt alsof je spontaan met vrienden aan een roadtrip zonder specifiek doel begint, die nooit lijkt te eindigen. Genieten van het zorgeloze en vrije gevoel van trekken met een camper
De topnoten van bestaan uit lavendel, bergamot, mate en citroen. Het hart bestaat uit iris, hibiscuszaad en fresia. De basisnoten bestaan tot slot uit sandelhout, musk en praline.  De parfumfles heeft dezelfde klassieke vorm als het origineel. Met één groot verschil Het etiket is lila, paars met de naam van het parfum geschreven in populaire handlettering stijl. Zo wordt het klassieke met het moderne gecombineerd. 4711 Remix Cologne  is te koop in een flacon van 100 ml of 150 ml.

Mijn mening
Ik vind  4711 Remix Cologne een heerlijke geur. Net na het opspuiten is de geur van lavendel erg aanwezig, maar in  de loop van de dag vervliegt de geur en is deze niet meer zo heel heftig aanwezig als in het begin. De flacon met de combinatie van klassiek en modern vind ik erg geslaagd. Ik vind  4711 Remix Cologne de perfect geur voor de zomer.


4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik kende eigenlijk ook alleen de 4711 geur, ze hebben echt een hele lijn met diverse geuren.

   Verwijderen
 2. Deze ken ik ook niet, heerlijk, zal mij doen denken aan onze vakantie in Frankrijk. En de zomer natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrij weinig mensen weten dat 4711 nog veel meer geuren heeft dan de klassieker

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Kohl Duo Eyeshadow Liner

Vorig jaar kwam mijn favoriete Nederlandse merk Olcay Gulsen Beauty weer met een nieuw product:  Kohl Duo Eyeshadow Liner . Ik ben dol op o...