vrijdag 16 augustus 2019

Review: Kruidvat Originals Peel-Off Masker Dragon Fruit

Kruidvat Orginals Peel-Off makser Dragon FruitSinds kort ben ik ook geïnteresseerd geraakt in gezichtsmaskers. Ik heb nogal een droge en gevoelige huid. Dus het is spannend om te ontdekken welke maskers mijn huid wel en niet kan verdragen. Meestal koop ik mijn huid verzorging bij de DM in Duitsland. Maar omdat er de komende tijd geen tripjes naar onze oosterburen gepland staan, ben ik bij de Kruidvat gaan kijken voor maskers. Een van de maskers die ik gekocht heb is een peel-off masker met draken fruit.


Kruidvat Orginals Peel-Off makser Dragon Fruit
Het drakenfruit peel-off masker komt uit de Kruidvat Originals lijn. Een lijn huidverzorgingsproducten die al sinds 1975 bestaat. Het belangrijkste ingrediënt van dit masker is drakenfruit.  Deze fruitsoort staat bekend om zijn verzorgende en huidconditioneretende eigenschappen. Zo zorgt dit peel-off makser dat de dode huidcellen verwijderd worden en intensief verfirst voor een schone en gladde huid. Maar is dat ook zo?

Het masker zit in een grijs/zilveren tube met een roze/wit etiket waarop de naam van het masker staat en een tekening van drakenfruit. Ik vind de verpakking er steriel uitzien, een beetje apotheek-achtig. Als zuster zijnde spreekt mij dit erg aan. Het masker zelf is een transparante gel met roze/rode gloed. De gel is vrij dik, wat het aanbrengen op de huid wat lastig maakt. Het is namelijk belangrijk dat de gel gelijkmatig op de huid wordt aangebracht. Eenmaal op de huid, moet de gel 15 tot 20 minuten blijven zitten. Je voelt de gel langzaam hard worden, waardoor je een echt masker gelaat krijgt. Een perfect glad getrokken huidje! Dit voelt wel een beetje trekkerig aan. Maar niet op een pijnlijke manier. De geur van drakenfruit is wel aanwezig. Ik heb er voor gekozen om de gel 15 minuten te laten intrekken, omdat ik niet goed wist hoe mijn huid hierop zou reageren. De verpakking zegt dat dit masker geschikt is voor alle huidtypen. Toch ben ik wat huiverig om het langer dan 15 minuten te laten zitten. De gel is in die 15 minuten opgedroogd en kon makkelijk van mijn gezicht afgetrokken worden. Een tip: zorg dat je haren niet in de gel komt. Ik kan je vertellen, dat voelt niet prettig. Helemaal niet als je het masker uit je haren probeert te krijgen. Volgende keer toch maar een haarband gebruiken. De laatste achtergebleven restjes, waren gemakkelijk te verwijderen met een beetje lauw water.

Maar hoe is het mijn huid?  Mijn huid ziet er wat rood uit. Iets roder als normaal, maar dat trok langzaam weg. Mijn huid voelde glad aan, maar of het ook dode huidcellen heeft meegenomen? Dat durf ik niet te zeggen.

Mijn mening
Ik vond dit masker aangenaam. Mijn huid reageerde hier goed op. Na gebruik voelde mijn huid wat zachter aan als voordat ik het masker had gebruikt. Een nadeel is het aanbrengen, maar ik denk dat dit ook een handigheid vereist die je krijgt als je vaker een masker aanbrengt.

Het Kruidvat Orginals Peel-Off makser Dragon Fruit is te koop bij Kruidvat voor €2,29. In de tube zit 125 ml product.

Heb jij dit masker wel eens gebruikt?
4 opmerkingen:

 1. Ik herken het als zo een masker in je haar gaat zitten! Inderdaad heel lastig om weg te halen. Klinkt als een fijn masker, ik vind het altijd leuk om het daarna los te trekken. (een beetje zoals ik vroeger lijm van mijn vingers trok ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu ook een haarband speciaal hiervoor gekocht! Dit masker is echt een aanrader. Jaa! Lijm van je vingers halen, jeugd sentiment

   Verwijderen
 2. Dit masker was inderdaad even wennen met aanbrengen ja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg dat wel! Het was een beetje een knoeinboel geworden bij mij! Oops

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...