woensdag 21 augustus 2019

Review: Barbie gezicht palette

I'm a Barbie girl in a Barbie world  Wie kent dit vrolijke liedje van Aqua niet?! (Zo niet: check YouTube!) Ik moest gelijk denken aan dit liedje toen ik dit Barbie gezicht palette tegen kwam bij de Action. Ik moest het palette hebben. Al was het alleen al voor de prachtige verpakking en om te vieren dat Barbie 60 jaar is geworden.

Barbie gezicht palette 
Laat ik beginnen met de verpakking. De producten zitten in een langwerpige metalen witte verpakking met daarop een vintage Barbie. In het welbekende lettertype en iconische roze staat de naam Barbie. Op de achtergrond staan gekleurde strepen. In het zwart staat er lip cheeks eyes. Zo is het gelijk duidelijk wat er in het palette zit: lipstick (drie kleuren: oranje, licht roze en fel roze), blush en oogschaduw (zes kleuren). De verpakking krijgt van mij een 10. Maar hoe zou de kwaliteit van de make up zijn?


Lipstick
Tsja, over de kwaliteit van de lipsticks kan ik kort zijn: slecht. De kleuren zijn als swatch op de arm fel, maar op de lippen vallen ze weg. Het ziet er dan niet uit. Vandaar alleen de swatch foto. De textuur voelt ook niet prettig aan, een beetje pasta-achtig. Dus nee, de lipsticks zal ik nooit gebruiken.

Blush
De kwaliteit van de blush daarin tegen is stukken beter. De kleur is het beste te omschrijven als koraal met een zweem roze. Erg mooi en subtiel als je het mij vraagt. De kleur is aardig op te bouwen. Er is wel wat fall out.

De meest linker swatch is van de blush,
de andere zes zijn van de oogschaduw
Oogschaduw
Er zitten zes oogschaduw tinten in het palette: drie matte en drie shimmers. Op het eerste gezicht lijken er een grijs-bruine tint met shimmers, een matte nude, mat bruin, bruin-rood met shimmers, rood en een paars-bruine tint. Eenmaal aangebracht als swatches zijn de kleuren compleet anders! Dan lijken alle tinten meer bruin-oranjeachtig. De pigmentatie is wel redelijk, beter als verwacht. Op de arm swatch. Er is veel  fall out. Een look maken is een uitdaging. Waar de kleuren als swatch op de arm er aardig uit zien, valt het op de ogen tegen. Je moet de kleuren echt opbouwen. Het blenden is ook niet makkelijk: de kleuren vervagen snel. Je hebt een sneller een nieuwe kleur geblend, dan een mooie kleurovergang.
Voor deze look heb ik de tweede kleur in
de arcadeboog gebruikt,de derde kleur op
 het bewegende ooglid en de vierde kleur
in de buitenste ooghoek gebruikt.

Mijn mening

Als ik eerlijk ben: ik heb dit palette eigenlijk alleen gekocht vanwege de vormgeving. Maar goed, voor de prijs (rond de €4 of zelf minder), mag dat ook wel eens. De lipsticks zijn echt de slechtste die ik ooit ben tegen gekomen. De blush is best oké en hetzelfde geldt voor de oogschaduw. De kwaliteit past precies bij de prijs. Is dat erg? Nee hoor. Als je dat al verwacht, dan kan het nooit tegen vallen. Vind ik het palette een aanrader? Ja, vanwege de vormgeving (voor de Barbie fans is het een must have), nee vanwege de kwaliteit. Als je weinig budget hebt, dan zijn er betere paletten te koop.

4 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat de kwaliteit toch zo tegenvalt. Als je barbie-fan bent, is de verpakking wel weer heel leuk om te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had her eigenlijk wel een beetje verwacht. maar ik vond haar te schattig om te laten liggen. ze ligt nu als decoratie op mijn make up tafel

   Verwijderen
 2. Jammer! Probeer anders de oogschaduws en lipsticks eruit te halen en gebruik hem als opbergdoosje voor andere spulletjes?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...