vrijdag 23 november 2018

Never give up your daydream: een dromerig review


Toen ik het Never give up your day dream oogschaduw palette van Essence zag, wist ik dat ik die moest hebben. De verpakking ziet er schattig uit en de kleurtjes erg lief. Je kan wel voorstellen dat ik erg blij was dat ik het palette vond bij de Kruidvat.

Sinds ik hem gekocht heb, heb ik het palette nog niet gebruikt. Meestal gebruik ik mijn nieuwe make up nog diezelfde week. Ik heb wel swatches gemaakt op de dag van aankoop, maar sindsdien ligt het palette in de lade. Hoe komt dat?



Laat ik eerst wat meer vertellen over het palette. Het bestaat uit negen kleuren die elk een schattige naam hebben gerelateerd uit dromen en de lucht: Dreamy, In the clouds, Escape, Silver lining  en Sweet dreams. De kleuren zijn pastel met shimmering en doen mij denken aan de lucht. De gele en oranje lijken net een zonsopgang, blauw en wit aan een mooie wolkenpartij en de roze en groene oogschaduw zijn erg dromerig. 

Ik was erg verbaast over hoe gepigmenteerd deze oogschaduw is, aangezien pastelkleurtjes vaak minder gepigmenteerd zijn. Ik was wel een beetje bang dat de kleurtjes op je ogen te veel op elkaar zouden lijken, maar zoals je ziet op de swatches is dat niet het geval. Ze zijn erg mooi en shinny, maar waarom heb ik ze dan nog niet gebruikt?


Dat is simpel, er is best wat fall out, zelfs na aftikken. Ik heb looks proberen te maken met dit palette, maar het lukt me niet. Misschien komt het doordat ik nog niet zo bedreven er mee ben als sommige MUA’s? Het enige dat ik er mee doe, is één kleur aanbrengen. En dat vind ik meestal toch een beetje saai. Of ik kan het als een highlighter palette gebruiken?


Was het een slechte koop dan? Een klein beetje misschien. Maar ik geef het nog een kans. Misschien lukt het mij over een tijdje een mooie dromerige look met dit palette te maken.

6 opmerkingen:

  1. Hi Tessa, ik ben benieuwd naar je dreamy make-up look.
    Deze glitterende oogschaduw is wel erg leuk voor de aankomende feestdagen.
    En voor de prijs hoef je het niet te laten denk ik, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik laat je het resultaat zien als ik er een look mee gemaakt heb.precies! essence heeft fijne makeup voor fijne prijzen

      Verwijderen
  2. Zachte pastelkleurtjes zijn altijd lastig als de pigmentatie niet sterk genoeg is. Probeer het anders een keer met een natte penseel, een dan deppend opbrengen. Je kan het als highlighter ook gebruiken of boven je wenkbrauw, of over een eyeshadow primer die de kleur weer versterkt. Ik denk dat die mooie glansjes ook in je ooghoek een heel mooi effect geven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Babs, wat een fijne tips! Ik ga ze zeker uit testen.

      Verwijderen
  3. Dit palette ziet er leuk uit, alleen zijn pasteltinten niet helemaal mijn ding x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik dit palette kocht afgelopen zomer was ik nog wat zoekende naar wat voor oogschaduw ik fijn vind. Pastel is ook niet heel erg favorite. Maar ik vind de vormgeving zo mooi.

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...