vrijdag 12 januari 2024

High Tea op zijn Japans

Ben je net zoals ik dol op een high tea, maar wil je een keer net iets anders dan de standaard high tea? Dan heb ik het perfecte adres voor je! In Rotterdam vind je op de Meent Jūshī café. Hier kan je een vegan vriendelijke high tea hebben. Dit is niet alleen een cafe, maar ook een warenhuis met allerlei producten uit Japan, van boeken en kleding tot make up (natuurlijk heb ik er een lipstick gekocht. Binnenkort komt daar een review van online) & skincare tot stationary en servies producten. Benieuwd welke hapjes ik allemaal op heb? Dan moet je zeker lezen!


Bij binnenkomst valt de tafel gelijk op die ik gereserveerd heb: een zacht roze tafel met allemaal witte en roze roosjes, een roze etagère, een schattig gebloemd roze Japans thee servies, roze borden en glazen en chopsticks. Ik werd helemaal vrolijk van deze schattige tafel!


We konden kiezen uit allerlei soorten thee. Wij kozen voor een gewone zwart thee, omdat deze smaak het meest neutrale is. We konden ook kiezen voor een karaf water of ranja. Wij kozen de laatste optie: lekkere aardbeien ranje.


Je kunt de afternoon tea op twee manieren eten: eerst de zoete hapjes en daarna de hartige hapjes (dit is de Japanse manier) of eerst de hartige hapjes en daarna het zoete. Omdat wij de Japanse ervaring wilde, kozen we voor de eerste optie.


We kregen de volgende heerlijke Japanse zoetigheden:

- Daifuku (Sticky Rijst deeg ook wel Mochi genoemd met een heerlijke vulling in verschillende smaken. Zwarte Sesam, Mango en Yuzu

-Taiyaki, een knapperig visvormig pannekoekje met een vulling van zoete rode bonen.

- Goma Dango, Mochi deeg gevuld met zoete rode bonen met een laagje geroosterde sesam zaadjes eromheen.

- Zwarte Sesam Dango, Mochiballetjes geregen op een stok met een saus van zwarte sesam.


Ik had nog nooit Japanse zoetigheden gegeten, dus alles was nieuw voor mij. En ik moet zeggen: ik was aangenaam verast! Het enige dat ik niet lekker vond, waren de Zwarte Sesam Dango, Mochiballetjes. Met de smaak was niets mis, maar de textuur vond ik verschrikkelijk. Het leek een beetje qua textuur op de kneedgummen die ik op de basisschool had. Het lekkerste vond ik de Taiyaki met ijs.


Na de zoetigheden was het tijd voor het hartige gedeelte:

- Vegan Gyoza's met een vulling van groente met Teriyaki saus

- Mini loempia's

- groene bonen


Ook al deze hapjes vond ik echt heerlijk.


Gedurende de high tea werd de theepot en karaf met ranja regelmatig bijgevuld. Ook kregen we de mogelijkheid om van de hapjes die we lekker vonden, nog een tweede portie te krijgen. Dit hebben we niet gedaan, omdat deze high tea erg vullend is!


Als je uitgekeken bent op de traditionele Engelse high tea's, dan raad ik de high tea bij Jūshī café zeker aan. De hapjes zijn heerlijk en de dames die er werken zijn echt super vriendelijk!

Heb jij wel eens een high tea gedaan?


Deze unieke high tea kost slechts €22,50 per persoon en is online te reserveren via de website.

18 opmerkingen:

  1. Dat klinkt goed zeg, en wat ziet het er ontzettend leuk uit! Wel jammer dat het zo ver weg is, maar als ik een keertje in de buurt ben ga ik er zeker kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat klinkt dat goed! Ik heb enkel nog laar een Engelse High Tea gedaan, maar dit klinkt ook echt geweldig. Die moschi balletjes heb ik ook al eens geproefd en ik denk dat je eraan moet wennen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een origineel idee een Japanse high tea, het lijkt me heerlijk om de hapjes welke je niet goed kent uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er echt heerlijk uit en ook die locatie is echt zoet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke plek! Ik ga deze zeker op mijn lijstje voor Rotterdam zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is gaaf zeg!!!! Dankjewel voor de tip!!!! Ik ga snel een reservering maken. Lijkt mij ook onwijs leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb meerdere high tea gedaan, maar nog nooit een Japanse high tea. Ik ben het hier in het noorden ook nog niet tegengekomen, maar het lijkt mij zeker leuk om een keertje uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellige plek zeg! Leuk: hightea en Japans warenhuis in één.. ik ben sowieso fan van Rotterdam (maar woon niet in de buurt). Tijd om er weer een keer heen te gaan en deze Japanse high tea te proberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb als jong meisje heel lang geleden een high tea eens gedaan in een echt theehuisje in Engeland

    BeantwoordenVerwijderen
  10. High Tea hebben wij reeds gedaan in Manchester. Het was ontzettend mooi. Japanse High Tea, daar had ik nog niet van gehoord. Dit ziet er heel leuk uit en kleurrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er goed uit en wat leuk, weer eens wat anders dan de traditionele high tea. De prijs valt me ook echt alles mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een goede tip voor origineel uitje, de lekkere hapjes lijken me heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze ga ik oplsaan! Ik ben dol op high tea en bij voorkeur vega(n), dus deze tip is helemaal top, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat lijkt me dit lekker! Ik ga hier met een vriendin een keer heen, we houden allebei van high tea en Japans eten. Dankje voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jaaaaaa, ik heb dit van vriendinnen mee gekregen dat dit er is. Hopelijk ga ik binnenkort heen, wil ik er ook een blog over schrijven. Zo leuk hè. Alleen dat servies is al zo kawaiiiii!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind het er werkelijk prachtig uitzien, en ook heel gezellig! Superleuk om dit te doen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat apart. Lijkt me best een hele ervaring deze high tea.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...