vrijdag 13 oktober 2023

Masterclass: Fashionweek met MAC

September is traditioneel de maand van fashionweek. Een week lang laten designers hun outfits voor het komende lente en zomer seizoen zien. Zo ook in Amsterdam. En zo als elk seizoen verzorgd MAC alle make up looks. Vorige maand volgde ik in de MAC Pro Store in Amsterdam een Fashion Week Masterclass. Benieuwd wat ik allemaal geleerd heb tijdens deze masterclass? Dat lees je allemaal in dit artikel!



De masterclass werd gegeven door Hilda en Deniece. Beiden MUA's werken al jaren bij MAC en hebben vele (internationale) Fashion Weeks mee gemaakt. Tijdens de masterclass vertelden ze meer over hoe het er bij de Fashion week aan toegaat  zoals hoe ze samen met de ontwerper tot een look komen, dat ze maar 20 minuten per look hebben en nog veel meer interessante weetjes. Ook maakten ze twee modellen op waarbij ze elk hun favoriete elementen uit de afgelopen Fashion Week gebruikte.


Zo maakte Deniece haar model op met een dolphin skin uit (een instant glow, een natuurlijke glans), opvallende (door Deniece zelfgemaakte) flash lashes en een mooie vrouwelijke polished glow. Producten die voor deze look gebruikt zijn, zijn onder meer wenkbrauwgel, de nieuwste foundation en primer, beetje concealer, verschillende warme en roze blushes mengen (ook een klein beetje aanbrengen op de neus), bronzer, wat schattige nep sproetjes met een bruine brow liner, diverse bruine tinten oogschaduw, subtiele lipstick en natuurlijk de geweldige zelfgemaakte lashes.



Bij Hilda ging de look terug naar de jaren '60 met een geweldige graphic liner en een mooie radiant skin. Bij deze look lag de focus op de ogen, daarom werd de huid niet altijd te veel opgemaakt. Eigenlijk alleen primer, foundation en concealer. Doordat de huid en de lippen basic waren, sprong de ooglook er echt uit. Om deze look zelf na te maken, heb je niet veel nodig: zilveren oogschaduw (Hilda gebruikte een vloeibare oogschaduw), zwarte eyeliner en zelfgemaakte wimper (of mascara). Eerst breng je de oogschaduw aan om vervolgens op jouw wimperrand en boven jouw oogbol een lijntje te trekken.



Beide looks vind ik echt prachtig geworden. De look van Deniece wil ik zeker een keer proberen na te maken. Maar alleen zonder de wimpers dan. Ik krijg het namelijk nooit voor elkaar om flash lashes aan te brengen door mijn slechte zicht. Bovendien zijn vele lashes te lang en komen ze tegen de glazen van mijn bril. Niet echt praktisch. De look van Hilda is ook echt te gek. Echt een jaren '60 sfeer. Love it. Deze look zal ik niet geen proberen na te maken, omdat ik toch al weet dat het mij niet gaat lukken: ik heb namelijk niet zo'n vaste hand om een strakke lijn te trekken op mijn wimperrand en rondom mijn oogbol.



Nadat de masterclass was afgelopen en we de looks van dichtbij konden bewonderen (de looks zijn in het echt nog veel mooier dan op de foto's),  kon je nog een kijkje nemen in de make up kit van beide dames. Wow, wat een prachtige producten hebben beide MUA's in hun kit zitten. Alles is mooi georganiseerd en zit in handige verpakkingen. Echt alles wat ze nodig kunnen hebben om een geweldige look te maken, hebben ze in hun kit zitten.


Ook kreeg je na afloop de gelegenheid om MAC producten te kopen en kreeg je een fijne goodiebag. Ik vond de blushes die Deniece gebruikt had echt prachtig, dus daar wilde ik er eentje van. Op aanraden van Deniece kocht ik de kleur Sweets for my Sweet (een roze tint). Dit is een geweldig Ook kocht ik de lipstick die ze gebruikt had: de Squirt Plumping Gloss Stick in de kleur Hazard, een geel/oranjeachtige tint. Dit is een van de nieuwste lipproducten van MAC. En als lipstick addict moet ik die natuurlijk proberen. Verder zat er in de goodiebag nog een prachtige donker rode lipstick, een zwart oogpotlood en samples van de Locked Kiss Ink lipstick (deze zijn echt super fijn). Over alle producten komen er natuurlijk reviews online.


Wat vind jij van de looks?

5 opmerkingen:

  1. Ik vind ze er heel mooi uitzien! Ik kan me voorstellen dat zo'n masterclass heel inspirerend is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw gaaf hoor! Mooie wimpers ook! En wat een fijne goodiebag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat super en wat zijn de looks mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend tof dat je hierbij aanwezig was! Ik vind vooral de look van Deniece erg mooi geworden. Flinke make-up kit sjouwen die mua's mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige looks! Die dolphin skin zou ik zelf ook wel willen proberen, maar dan net even iets minder glow. Wat ik leuk vind is dat de nadruk op de ogen is gelegd, met een rustige lip.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...