vrijdag 8 september 2023

Geshopt: Bayswater bag van Mulberry, mijn eerste designer tas

Mulberry

Afgelopen zomer heb ik mijn eerste designer tas gekocht: de Bayswater Bag van het Britse merk Mulberry. Jarenlang stond deze tas, die dit jaar 20 jaar bestaat, op mijn wenslijst. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het kopen van deze prachtige tas.


Mulberry

Voordat ik meer over mijn tas vertel, wil ik je eerst wat meer vertellen over het merk Mulberry. Ik heb gemerkt dat veel mensen dit mooie Britse merk niet kennen.


Mulberry

In 1971 heeft Roger Saul Mulberry opgericht in Somerset. Zijn zus heeft het herkenbare logo en de naam bedacht: een moerbeiboom (in het Engels mulberry tree genoemd). De eerste producten van Mulberry waren riemen, tassen en dameskleding. Kenmerkend voor Mulberry is dat het tijdloze designs gecombineerd met traditionele kwaliteit. Tegenwoordig is het assortiment heel uitgebreid met niet alleen tassen en andere lederwaren, maar ook sjaals, schoenen en sieraden.

In Nederland is er maar één plek waar je de producten van Mulberry kunt kopen en dat is op de P.C in Amsterdam. Jarengelden kon je ook Mulberry kopen in de Bijenkorf. Het was in die winkel, ruim 14 jaar geleden, dat ik de tas van mijn dromen tegen kwam. Ik moest toen kiezen tussen deze tas kopen of een citytrip naar London (beide waren toen even duur). Ik koos voor London, maar de tas is nooit echt uit mijn gedachte verdwenen.


Bayswater

In 2003 is de Bayswater Bag ontworpen als een elegante en ingetogen tas die van uitzonderlijke leerkwaliteit is en het ambachtelijke vakmanschap van Mulberry laat zien. Het is een tijdloze klassieker.

Dit zegt Mulberry zelf over hun iconische klassieker:

Mulberry Bayswater tas
De Bayswater wordt beschouwd als een icoon. Een tijdloze en klassieke schoudertas die het allerbeste van Mulberry's ambachtelijke erfgoed en moeiteloze stijl verenigt. De ingetogen vorm en afwerking tonen het uitzonderlijke niveau van leerkwaliteit, trots afgewerkt met een kenmerkend Postman's Lock. De zijkanten met riem aan de binnenkant kunnen worden aangepast om meer ruimte binnenin te geven, waardoor een Bayswater ideaal is voor elke levensstijl.

Tegenwoordig zijn er meerdere modellen in de Bayswater collectie: de klassieke Bayswater (die ik heb), de mini en micro Bayswater (hetzelfde als de klassieke Bayswater, maar dan kleiner), de Bayswater Tote, de East West Bayswater, de North South en de Small Zipped Bayswater

De Bayswater Bag (de klassieke) komt in verschillende tinten: zwart, grijs, groen, blauw en bruin. Regelmatig zijn er ook seizoensgebonden kleuren zoals roze.

Qua leersoorten heb je de keuze uit drie soorten:

NVT: een vernieuwde kijk op het meest klassieke leer van Mulberry. Dit leer is geverfd met 100% natuurlijke plantaardige kleurstoffen en afkomstig van een LWG-geaccrediteerde leerlooierij. Dit type leer gaat in de loop der tijd leven. Tassen van dit type leer hebben een onbewerkte binnenkant.
Small Classic Grain: een zacht rundleer met een klein geprint nerfeffect. Het leer is licht afgewerkt om het nerfoppervlak te beschermen. Tassen van dit type leer hebben een bewerkte binnenkant
Heavy Grain: Een zacht zwaar runderleer dat mooi zacht en soepel aanvoelt. Het oppervlak zal geleidelijk aan nog zachter worden door gebruik, wat bijdraagt ​​aan de schoonheid van het leer. Tassen van dit type leer hebben een bewerkte binnenkant


Mulberry Bayswater postman lock

Kenmerkend voor de Bayswater Bag is de Postman's Lock sluiting en een label met de Mulberry boom met daarin een slotje. Funfact: er zijn diverse producten met deze geweldige Postman's Lock te koop waaronder armbanden en andere sieraden. De tas heeft een groot hoofdvak en een zakje met een ritssluiting en tweezakjes er op. Het is geen kleine tas: de tas is maar liefst 26,5 cm bij 36 cm bij 16,5 cm en het handvat is 15,5 cm. De tas weegt leeg maar liefst 1,3 kg!

Wat zo fijn is aan de Bayswater is, is dat je de tas op drie manier kunt dragen: aan het handvat, in de kromming van jouw arm of over de schouder.


Mulberry op de PC

In Nederland kan je maar in één winkel Mulberry producten kopen en dat is op PC in Amsterdam. Omdat ik niet wist hoe een designer tas kopen in zijn werk gaat, heb ik de winkel gebeld met de vraag of ze de tas van mijn keuze hadden: een bruine Bayswater. Dit was zo. Ze konden de tas 1 dag voor mijn apart houden. Ik zei dat ik dat erg fijn vind en de volgende dag zat ik in de trein naar Amsterdam.


Toen ik de winkel binnen kwam, werd ik vriendelijk begroet door meerdere medewerkers. Ik vertelde waar ik voor kwam en ze wisten gelijk wie ik was (het voordeel van bellen). Een van de verkopers ging gelijk 'mijn' tas halen en de twee andere bruine varianten van de Bayswater bag. Ondertussen kreeg ik nog wat te drinken aangeboden. 


De verkoper vertelde mij uitgebreid het verschil tussen de soorten leer waarin de Bayswater komt. Dit vond ik erg fijn, want op internet zagen de tassen er bijna allemaal hetzelfde uit. Daarbij is het ook fijn om de tas ook vast te houden.


Mulberry Bayswater

Voor mij was de keuze vrij snel gemaakt: toen ik de Bayswater Bag in de kleur Oak zag, was ik verkocht. Deze kleur is in het NVT leer. Ik koos voor dit leertype, omdat het in de loop der tijd echt gaat leven. En dat vind ik altijd mooi bij leren tassen. Daarbij vind ik de onbewerkte binnenkant er ook stoer bij uitzien. Wat ik niet verwacht had, was het gewicht van de tas. Je voelt echt dat je een tas aan jouw arm hebt hangen. En wat ik een voordeel vind, is dat de tas lekker groot is. Je kunt er onwijs veel in kwijt. Daarbij kan je de tas ook wat ruimer maken d.m.v. de riempjes die aan de binnenkant van de tas zitten.

Ik ben erg blij dat ik deze tas eindelijk gekocht heb. Vrijwel elke keer als ik weg ga, neem ik deze tas mee. Er past zo veel in en de tas past bij elke outfit.


Heb jij wel eens een designer artikel gekocht?

19 opmerkingen:

  1. Nee, nog nooit. Maar ik snap heel goed dat je blij wordt van deze tas. Hij is bovendien tijdloos, en je kunt er dus jaren mee vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al wel kwaliteitshandtassen gekocht maar niet echt een designer handtas. Ze ziet er wel leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjiek hoor. Veel plezier ermee. Ik gebruik alleen een kleine schoudertasje als het moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. N.B. Dit lijkt me ook nog eens het type tas dat alleen maar mooier wordt naarmate hij ouder wordt. Dat vind ik ook altijd een groot voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig. Je hebt als vrouw nooit tassen genoeg
    ....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toevallig heb ik laatst ook een leren tas gekocht, maar nog nooit een design tas.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb ook tijdloze tassen van leer, maar geen designer tas hoor. Ik ben benieuwd wat je ervoor betaald hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oeh gave tas zeg! Ik heb echt een tassen tik, word altijd zo blij als ik een nieuwe tas heb gescoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi ontwerp van de tas! Ik heb nog nooit een designertas gekocht, wel een gekregen van mijn man

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is altijd zo satisfying om voor iets te sparen en het dan te kunnen kopen. Gefeliciteerd met je tas!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn dat je je droomtas hebt kunnen kopen! En ja, het is zeker een tas die je overal bij kunt dragen en ook naar elke gelegenheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk ook dat het een samenwerking was met zijn zus, in de zin dat zij het logo heeft bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb eigenlijk helemaal geen designer items, maar ik vind deze tas wel heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb dus niet zoveel met tassen, zoals de meeste vrouwen dat hebben. Ik heb een simpele zwarte schoudertas van Isabel Bernard (met matching portemonnee) en die gaan al een tijdje mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hij is echt prachtig! Echt zo'n tas ook waar heel veel in kan. De kleur is ook heel mooi. Ik heb zelf geen designer tas, maar wel een leren tas van ECCO (met leer dat ik zelf mocht uitkiezen) die gemaakt werd waar ik bij stond ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooie tas! Echt classy, mijn vrouw heeft er ook zo eentje, ander merk maar wel dezelfde stijl.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat fijn dat je eindelijk je droomtas hebt kunnen scoren en wat ben je ook fijn geholpen in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb deze ook in het donkergrijs. Het is en blijft een prachtige tijdloze handtas.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooie tas zeg! Die zou prachtig staan als attribuut bij een fotoshoot!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...