vrijdag 30 september 2022

Make Up Zuser: Eyeshadow Check

Eyeshadow check

Een tijdje geleden was het op Instagram een trend om een reel te maken genaamd Eyeshadow Check. Hierin lieten beauty liefhebbers een aantal oogschaduw palettes zien uit hun collectie zoals het duurste en goedkoopste oogschaduw palette. Het leek me een leuk idee om dit ook op mijn blog toe te passen. Benieuwd naar mijn keuzes? Lees vooral dan verder!

Oud en nieuw

Eyeshadow check

Mijn oudste palette komt uit de zomer van 2018 en heb ik in Finland gekocht: het Avant Pop oogschaduw palette van NYX Professional Makeup. Ik kocht dit palette vanwege de verschillende kleuren en zoals je kunt zien, heb ik dit palette ook erg vaak gebruikt. Sterker nog: het is mijn meest gebruikte oogschaduw palette zoals je kunt zien aan de pans! Mijn nieuwste palette heb ik in London gekocht: het Teddy Bare oogschaduw palette van Too Faced. Ik ben een grote liefhebber van de oogschaduw palettes van Too Faced: de kwaliteit is altijd erg goed.


Groot en klein

NARS oogschaduw

Het grootste palette dat ik heb is het Day To Slay oogschaduw palette van het Britse merk Iconic London. Een fijn palette met vele tinten bruin en perzik, maar ook zelfs een paarse tint! Mijn kleinste palette, is ook gelijk met meest teleurstellende palette uit mijn collectie. Ik heb het over het Orgasm oogschaduw palette van NARS. Het palette stelt niet alleen teleur in formaat (het palette heeft dezelfde lengte als een normale lipstick), maar ook de kwaliteit. Deze is wat korrelig. Als ik een duur oogschaduw palette koop, verwacht ik dat de kwaliteit goed is. Nu heb ik begrepen van andere beauty liefhebbers dat het bij NARS oogschaduw echt een hit or miss is. Dit palette is duidelijk een miss voor mij.


Goedkoop en duur

Urban Dedcay Naked Reloaded oogschaduw

Mijn goedkoopst oogschaduw palette is een oogschaduw palette van PIXI. Normaal zijn deze niet heel goedkoop (rond de €25 à €30), maar ik heb dit palette gekocht bij TKMaxx voor €9,95 Mijn duurste oogschaduw palette is van Urban Decay: het Naked Reloaded palette. De vormgeving is prachtig, net zoals de kleuren. Nude/bruin, maar dan met een twist.


Meest kleurrijk

Ik hou niet echt van hele kleurrijke oogschaduw looks. Geef mij maar een bruin/nude/perzik oogschaduw palette en ik ben helemaal blij. Dit is dan ook het enige oogschaduw palette dat zoveel kleuren heeft. Nu is dit palette voor sommige oogschaduw liefhebbers een lachertje qua kleuren hoor! Welke palette ik bedoel? Het Diamond & Ice oogschaduw palette uit de feestdagen collectie van NYX Professional Makeup uit 2020.


Meest schattige

Too Faced Clover oogschaduw palette

Ik heb al eerder Too Faced genoemd in dit artikel, maar toen ging het over mijn meest recente aankoop. Nu wil ik een super schattig oogschaduw palette van hun delen: het Pretty Puppy palette. Dit palette heeft de vorm van Clover, het mascotte van Too Faced. Super schattig, niet waar?!


Favoriete palette van favoriete merk

Olcay Gulsen Beauty

Wat mijn favoriete merk is, dat is denk ik ondertussen wel bekend. Mocht je mijn blog net ontdekt hebben: ik ben dol op Olcay Gulsen Beauty. Het merk heeft drie oogschaduw palettes waarvan het Hot Hot Baby oogschaduw palette mijn favoriet is.Wat zijn jouw favoriete oogschaduw palettes?

17 opmerkingen:

 1. Oh, onze dochter wilde graag een oogschaduw palet. Kindermake-up slaan we over, maar dit ziet er goed uit zeg. Wat een mooie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhh die Pretty Puppy pallet is zooooo schattig! Te lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de Day to slay oogschaduw erg mooi, ik houd van warme bruintinten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke “challenge” leuk om een kijkje te mogen nemen in je stash

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren! Al moet ik zeggen dat ik denk ik het hele jaar al geen oogschaduw heb gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie pallets. Zelf gebruik ik al een tijdje geen make-up meer, maar ik vind ze wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen favoriete oogschaduw, ik gebruik eigenlijk alleen een oogpotlood en soms mascara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik eigenlijk nooit oogschaduw. Ik heb wel wat in huis, maar heb nauwelijks make up op, en als ik dat al op heb ik het meestal enkel mascara.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou wel van oogschaduw palettes, vooral als ze ook nog eens in een mooie verpakking komen. Ik dacht dat ik er veel had, maar zo te zien heb jij echt wel een prachtige collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik koop geen pallets meer omdat ik meestal maar enkele kleuren gebruik. Toch vond ik het heerlijk om al de jouwe te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk idee. Ik vind zelf de meest kleurrijke wel erg vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je oudste palet komt uit 2018 maar had je ook geen oogschaduw uit je kindertijd? Zo iets kan ik mij herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke blogtopic! Van je mooie aanbod spreekt het Pretty Puppy palette mij in het bijzonder aan, omdat het anders is dan anders, daar hou ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een leuke tag Tessa, leuk idee! Ik heb geen palettes dus kan je niet zeggen welke mijn favoriet is haha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ooit een kleintje gehad van de Hema, maar ik heb misschien een paar keer gebruikt, maar de laatste jaren gebruik ik helemaal geen make up meer, dus heb ik ook geen palettes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het puppy pallette het leukst. Het ziet er zo schattig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel cute dat puppy palet. Mijn dochter gaat dat vast leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...