dinsdag 2 augustus 2022

Review: Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation

Review Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation
Heb je wel eens gehoord van een foundation die zich aan jouw huid aanpast? Ik wel en ik geloofde er nooit zo in. Hoe kan een foundation nu geschikt zijn voor iedereen? Toen ik de Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation mocht testen, was ik hier erg blij mee. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan vooral verder!


Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation

Wat is nu precies de Body Cover Foundation? Dit is te lezen op de website van Olcay Gulsen: Veelzijdig en effectief: dat is de Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation. Deze innovatieve multi-tasker kan zowel op het gezicht als het lichaam gebruikt worden. De universele teint past zich aan aan de huidskleur en vervaagt alle ongewenste plekjes voor een natuurlijke, gezonde teint.


Review Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation
Maar hoe werkt deze foundation precies? Gelukkig wordt dit ook uitgelegd: De transparante formule bevat unieke ‘chameleon’ deeltjes die meekleuren met jouw huid en zo jouw perfecte match wordt. Het vervaagt onder andere vlekjes, adertjes en littekens en egaliseert de huid van het gezicht en lichaam. Met een satijnachtige finish en langhoudend effect werkt dit product ook goed als primer onder andere make-up. Pomp een paar druppels van de Body Cover Foundation op de hand en breng het vervolgens aan op het gezicht of lichaam. Masseer het zachtjes in de huid zodat de chameleon deeltjes worden geactiveerd. Blend de formule vervolgens uit. Je kunt het product op zichzelf gebruiken of als een primer onder een normale foundation.


De foundation komt in een fancy gouden pomp flacon. Zo'n pompje vind ik altijd handig, want hiermee kan je de foundation gemakkelijker doseren. Doordat de verpakking goudkleurig is, krijg je gelijk een gevoel van luxe! Op de flacon staat de merk en product naam en op de dop is het welbekende OGB wax seal logo te zien.


Review Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation
De foundation is wit met spikkels. Wanneer je de foundation aanbrengt is het belangrijk dat je de foundation goed uitsmeert om zo de chameleon deeltjes te activeren en om te zorgen dat de witte waas verdwijnt. Na een kleine minuut is mijn huid qua tint een stuk egaler en heeft deze een gezonde glow. De roodheid die ik in mijn gezicht heb (wangen en kin) zijn niet verdwenen, maar wel minder zichtbaar. Kleine tip: gebruik een primer onder deze foundation als je, net zoals ik, een droge huid heb. Ik deed dit de eerste keer niet, hierdoor zat de foundation niet netjes op mijn T-zone.


Mijn mening

Ik ben aangenaam verrast door de Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation. Deze foundation is gemakkelijk aan te brengen en geeft jouw huid en egale tint en een healthy glow. Voor mij is dit de perfecte foundation voor dagen dat ik wel wat make up op wil, maar niet een te heftige coverage. Hou jij van een foundation die full coverage is, dan is deze foundation niet een goede match voor je.


Heb jij wel eens zo'n soort foundation gebruikt?


Verkrijgbaarheid

De Olcay Gulsen Beauty Body Cover Foundation is te koop op de website van Olcay Gulsen voor €21,95

11 opmerkingen:

  1. Nog nooit van gehoord maar zou het op zich wel eens willen testen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder is dit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me erg handig foundation welke met je huid meekleurd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat handig, ik wist niet dat dit bestond. Ik heb hem meteen op mijn wishlist gezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik eigenlijk geen creme of foundation. Ik wist niet dat Olcay ook verzorgingsproducten in de markt brengt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee, dat is nieuw voor me! En ergens ook wel een beetje om van te schrikken, dat je nu dan ook al delen van je lichaam blijkbaar moet 'coveren'?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Handig om te weten dat je de foundation goed moet uitsmeren anders krijg je niet het gewenste ceffect

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben dol op transparante foundations én primers. Geen gedoe en gezeuret de juiste kleur zoeken. Ik zou 'm echter niet voor m'n lichaam gebruiken. Daarvoor gebruik ik gewoon een goede bodylotion. Anders wordt het een te dure grap :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie verpakking zeg! Wel jammer van de dekking..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Foundation voor je lichaam? Ik wist echt niet dat het bestond!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nee, maar ik was hier wel heel erg benieuwd naar. Ik zag online een ander merk voorbij komen, met inderdaad een foundation die zich aan je huid aanpast. Dat klinkt wel heel goed. Een full coverage is voor mij echt niet nodig (tenzij ik opnames voor de televisie heb. Maar dan gebruiken ze een heel ander soort product, hahaha).

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...