vrijdag 13 mei 2022

Review: NYX Hydra Touch Primer

Het is geen geheim dat ik dol ben op een goede primer voor onder mijn foundation. Met een primer blijft jouw foundation net wat mooier, beter en langer zitten. Nu heb ik de afgelopen jaren veel primers getest, maar er is een primer die ik telkens opnieuw koop. En dat is de Hydra Touch Primer van NYX Professional Makeup. Benieuwd waarom dat is? Dat lees je in deze review!


Laat ik mijn review beginnen met de vertellen dat NYX Professional Makeup recentelijk al hun primers heeft vernieuwd qua verpakking. Aangezien ik altijd mijn favoriete producten in bulk koop, is het zo dat de foto's in deze review zijn met de oude verpakking. Qua werking is de primer niet veranderd. 

NYX Hydra Touch Primer

Zoals de naam al doet vermoeden is de Hydra Touch primer een vochtinbrengende primer die er voor zorgt dat jouw huid er glas en verfrist uitziet. En dat allemaal dankzij centella (Aziatische Waternavel) extract. Dit ingrediënt staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en zorgt er voor dat jouw huid de gehele dag gehydrateerd is. 


De oude verpakking van de primer is lichtblauw met een zwarte dop. In een zwart en strak font staat op de tube NYX Professional Makeup, HydraTouch Primer en Touch D' Hydration Base. De nieuwe verpakking heeft nog wel dezelfde vorm en kleur met als grootste verschil dat de dop nu dezelfde kleur heeft als de tube en het fond is wat speelser. 


De primer zelf is blauw-achtig en voelt aan als een gel. Je brengt de primer met je vingers aan op jouw gezicht met ronddraaiende bewegingen. Na ongeveer een minuutje kan je verder met het aanbrengen van eventueel een colour correcting primer of foundation. De gel voelt aangenaam aan op de huid en trekt ook snel in. Mijn huid voelt na het aanbrengen gehydrateerd aan. En mijn foundation blijft de gehele dag netjes zitten. Het is echt de perfecte primer voor als je een droge huid hebt, net zoals ik.


En ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden: NYX Professional is dierproef vrij én de Hydra Touch primer bevat geen dierlijke producten en is daarom geschikt voor beauty lovers die graag vegan friendly make up gebruiken.


Mijn mening

Ik vind de Hydra Touch Primer van NYX Professional Makeup een van de fijnste primers die er zijn. Deze primer hydrateerd mijn huid goed en zorgt er voor dat mijn foundation de gehele dag netjes blijft zitten.

Wat is jouw favoriete primer?


Verkrijgbaarheid

De Hydra Touch Primer van NYX Professional Makeup kost rond de €15 en is online te koop bij onder meer Douglas, Etos en Wehkamp. Ook verkopen geselecteerde filialen van Douglas en Etos NYX Professional Makeup.

6 opmerkingen:

  1. Ik gebruik niet altijd een primer. Wel hydrateer ik mijn huid goed alvorens make up aan te brengen. Maar als een primer ook echt een heel goed hydraterende crème is, dan ga ik er wel voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt heel goed, alleen vind ik de prijs nog wat hoog. Maar dat ligt aan mij, want ik ben ook echt niks gewend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor de tip, ik gebruik eigenlijk nooit een primer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik geen primer maar deze klinkt zeker goed. En slim om in bulk te kopen ja.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik bijna nooit foundation, mits ik helemaal opgedofd ergens naartoe wil gaan. Dan is een primer onder de foundation echt ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt als een prima primer! Deze onthou ik even.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...