dinsdag 9 november 2021

Merk in de Spotlight: MAC

MAC Cosmetics review
Vorige maand organiseerde MAC een hele toffe wedstrijd: je moest een creatieve Instagram story maken over een event waar je naar uit kijkt. Ik kijk heel erg uit naar mijn verjaardag afternoon tea in de Ritz London. Om te dit visualiseren had ik een MAC afternoon tea gemaakt met een vintage thee kopje en een etagère gevuld met mijn favoriete MAC producten. En drie keer raden wie er gewonnen heeft? Juist, ik!

De prijs die ik gewonnen heb is echt super gaaf: een privé make up sessie met Hannah, de senior make up artist MAC Nederland. Echt zo leuk, want ik had Hannah en haar werk eerder dit jaar leren kennen tijdens de Amsterdam Fashion Week Masterclass.

Eind vorige maand was het zo ver en mocht ik richting de Mac Pro Store op de Leidsestraat in Amsterdam. Helemaal geen straf als je het mij vraagt.

Hannah stond al op me te wachten en op de tafel lagen er al een aantal producten klaar. Ze vroeg voor was voor event ik een look wilde. Ik vertelde haar over de afternoon tea in de Ritz London die ik volgend jaar wil gaan doen en dat ik daar een fancy look voor wilde. Het leuke is dat Hannah zelf uit London komt en ook een keer in de Ritz is geweest. Ze had al gelijk een idee voor een fancy Ritz waardige look. Ook bespraken we wat mijn make up voorkeuren zijn qua dekking (medium coverage) en soorten producten. We besloten omdat ik echt een lipstick addict ben, dat de focus op mijn lippen zou komen te liggen en de rest van de look neutraal zouden houden.

MAC PRO Store Leidsestraat Amsterdam
Als eerste werd mijn huid schoon gemaakt en verzorgd met verschillende MAC producten: de MAgic Radiance, Studio Moisture cream en Natural Radiance Yellow Primer. Ik wist dus helemaal niet dat MAC ook huidverzorging heeft. Mijn huid is erg gevoelig, maar gelukkig reageerde mijn huid erg goed op alle producten!

Nadat Hannah verschillende soorten foundations en concealers liet zien, koos ik voor de Face and Body Foundation, want deze heeft een medium coverage. En voor concealers koos ik de Studio Fix 24hr. Nadat de basis goed was, was het tijd voor mijn ogen. Hannah koos voor het Eyeshadow X9 Amber Times Nine oogschaduw palette. Een mooi warm bruin/nude oogschaduw palette. Hiermee creëerde Hannah een soort smokey eye met gouden accenten. Om mijn wimpers extra te accentueren werden ze eerst gekruld. Iets wat ik zelf nooit doe. Ik moet zeggen, het ziet er prachtig uit, maar het voelt wel vreemd als de wimpers gekruld worden. Na de wimperkrultang, werd de mascara aangebracht. MAC heeft meerdere soorten mascara's in de collectie, maar Hannah koos voor haar favoriet: Extended Play. Ik snap helemaal waarom dit haar favoriet is. Ik bedoel, wow, mijn wimpers lijken wel Bambi wimpers! We gingen nog meer uit mijn comfort zone: Hannah had namelijk ook nog een eyeliner gebruikt: Teddy Pencil. Natuurlijk werden mijn volle wenkbrauwen niet overgeslagen! Daar werd de Big Brow Boost Fling gebruikt.

Nu de basis en de ogen gedaan zijn, is het tijd voor bronzer en blush. Als bronzer werd de Mineralize Skinfinish Light gebruikt en als blush de Warm Soul blush. De blush is echt zo mooi: een mooie subtiele tint met een lichte glans.

En toen was het tijd voor mijn favoriete
product: lipstick. Ik had Hannah verteld dat ik dol ben op knallende lipsticks. Na verschillende knal kleuren te hebben geswatches, kozen we voor D for Danger. Dit is een matte tint (ideaal voor een afternoon tea, aangezien een matte lipstick altijd goed blijft zitten). Het is niet roze, het is niet rood en ook niet echt paars. Het is een beetje een combinatie van deze kleuren. Het is echt een Tessa kleur! Als je zo'n heftige kleur op jouw lippen doet, dan is een lipliner en een lipprimer een echte must. In dit geval past de lipliner Beet
 er het beste bij. Tip: kleur ook jouw lippen in met de lipliner, hierdoor blijft de lipstick nog langer zitten en valt het minder op als de lipstick wat vervaagd.

Toen ik de complete look zag, zag ik een fancy look die perfect past bij de Ritz!

MAC Face Chart
Omdat mijn afternoon tea pas volgend jaar is, heeft Hannah een prachtige face chart gemaakt met daarop welke producten ze heeft gebruikt, zodat ik de look zelf kan namaken.

Ik wil Hannah en MAC bedanken voor deze super leuke ochtend. Hannah heeft een prachtige look voor mij gecreëerd en ik heb ook veel tips gehad.

Ben jij ook wel eens door een MUA opgemaakt?

16 opmerkingen:

  1. Ik heb ook zo'n etagere staan (ik wist niet dat dit zo heette) op mijn nachttafel met wat verzorgingsproducten. Oogt mooi!
    Lipstick is bij mij altijd een probleem. Ik vind het prachtig, maar voel me er nooit echt op mijn gemak bij. Telkens denk ik "oh zou de lipstick al half vervaagt zijn, of loop ik nu rond met enkel een randje,..." met als gevolg dat ik de lipstick al snel verwijder en het bij een goede lipverzorging hou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat onwijs gaaf dat je dit gewonnen hebt. De foto is ook wel echt heel leuk bedacht. Mooie belevenis die je in je zak kan steken en een mooie look die je volgend jaar bij je afternoon tea in de Ritz zelf kan namaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog nooit laten doen maar eigenlijk wil ik dit wel! En natuurlijk MAC he dat is echt mijn favoriet!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat onwijs gaaf zeg! Super tof dat je dit gewonnen had. En handig ook dat je die chart erbij hebt gekregen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een creatief idee een theekopje en dan ooknog winnen! Dat moet super voor je zijn geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nou je ziet er inderdaad prachtig uit ! veel plezier in de Ritz ( lijkt me heel leuk om daar eens te gaan tea-en)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke prijs om te winnen zeg! Heerlijk om echt professioneel te worden opgemaakt lijkt me. Je ziet er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi! Leuk dat je hebt gewonnen. En voor je creativiteit. De foto die je hebt gebruikt om mee te doen aan de wedstrijd van mac. De tekst vind ik wel klein.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk dat je dit gewonnen hebt en zo'n unieke ervaring had.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat superleuk zeg, zo'n face chart! Ik ben vroeger enkele keren door professionele make up artiesten opgemaakt. Erg tof om mee te maken, ik was elke keer een ander persoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Op mijn trouwdag is dat al eens gebeurd. Superleuk is dit. 🤩

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jaaaaa, ik ben 5 keer door professionele mua's opgemaakt: 2 x voor m'n verjaardagsfeestjes, 1 x door een MUA in De Bijenkorf, 1 x door een lieve MUA die ingehuurd was door Specsavers (blogevent) en 1 x voor m'n bruiloft. Ik hou er echt van. Ze toveren je echt om hè!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. D for Danger, ik vind het een leuke naam voor een lipstick!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Klinkt echt als een fantastische dag voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh, het is wel leuk dat ze je een facekaart geeft om de look na te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gave prijs heb je gewonnen zeg! Je ziet er beeldschoon uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...