vrijdag 3 september 2021

Make Up Zuser: MAC Masterclass

Deze week is het Fashion Week in Amsterdam. En omdat te vieren organiseerde de MAC Pro Store op de Leidsestraat afgelopen maandag een Fashion Week Masterclass. En lucky me: ik was vrij die dag! Dus melde ik mezelf aan voor de masterclass. Benieuwd hoe ik deze Fashion Week Masterclass van MAC ervaren heb? Dat lees je in dit artikel!

MAC Fashion Week Masterclass
De masterclass werd gehouden in het prachtige hoekpand van de MAC Pro Store op de Leidsestraat. Op de bovenste verdieping (met een mooi uitzicht op de Prinsengracht) stond Hannah, de MAC Senior Make Up Artist van Nederland ons op te wachten met model Isa. Centraal in deze masterclass stond de draping blush look. Ik moet bekennen dat ik hier nog nooit van gehoord had. Dus mijn interesse was gewerkt. Voordat Hannah deze blush techniek ging laten zien, vertelde ze eerst wat over zich zelf en over haar ervaringen met catwalk make up. Wist je dat MAC sponsor is van Amsterdam Fashion Week en dat ze vrijwel alle modellen op maken deze week? Hannah heeft niet alleen voor Fashion Week Amsterdam gewerkt, maar ook voor die van London en Milaan. De draping blush heeft ze een aantal jaar geleden ook gemaakt in Milaan.

Elke look begint met een goede basis: dat wil zeggen een goede huidverzorging. Hoe beter de conditie van jouw huid is, hoe minder product je nodig heb. Nadat de huid van model Isa helemaal schoon gemaakt en verzorgd was, was het tijd om foundation en concealer aan te brengen.  Tijdens het aanbrengen vertelde Hannah welke producten ze gebruikt en hoe ze de producten gebruikt. Ook gaf ze allerlei handige tips over foundation en concealer aanbrengen. Dit deed ze de gehele masterclass, ook over het aanbrengen van lipliner, lipstick, lipgloss, bronzer, blush. You name it

Toen de basis goed was, was het tijd voor de blush! De hele look draait om de blush, dus worden de ogen niet opgemaakt (op een beetje concealer na). Voor mij was dat erg leuk om te zien, want als ik een look maak, dan doe ik altijd oogschaduw en mascara op. Maar bij deze look doe je dat dus helemaal niet. Maar goed, terug naar de draping blush. Bij deze techniek breng je de blush aan naast jouw buitenste ooghoek en blend je de blush naar de wangen toe. Dat de blush als het ware als een hangend gordijn over je wangen hangt. Dit in combinatie met geen oog make up, zorgt er voor dat je een hele mooie, subtiele feminien look creëert. De blush die ze gebruikte was een blush uit de Glow Play lijn. Deze lijn bestaat uit 11 tinten cream-achtige blush die er op het gezicht uitziet als een poeder. 

Om de look af te maken, koos Hannah voor een klassieke rode liplook. Toen ik dat hoorde, was ik erg benieuwd hoe dat zou zijn: roze wangen met rode lippen. En ik kan je vertellen: het staat prachtig. Om deze mooie rode liplook te maken, breng je eerst over jouw hele lippen het lippotlood Cherry aan, vervolgens breng je met een lippenceel de matte lipstick Ruby Woo aan en tot slot breng je wat doorzichtige lipgloss aan. Hiermee krijgt de matte lipstick een mooie glans. 

Ik vond de masterclass erg leuk en vooral erg leerzaam om bij te wonen. Hannah vertelde alles op een fijne en duidelijk manier. Wat ik ook prettig vond, was dat je tijdens de masterclass ook gelijk vragen kon stellen. En geen vraag was te gek! Na afloop kregen we ook nog eens een mooie goodiebag met daarin een leuke MAC make up tas en een prachtig highlighter palette! Natuurlijk heb ik ook wat gekocht. Ik vond de blush zo bijzonder, dat ik die ook wilde. Alleen niet de kleur die Hannah gebruikte, omdat deze net iets te fel is voor mijn bleke huid. Hannah was zo lief om mij te helpen met een mooie kleur uit te kiezen. En ik kan je vertellen: ze heeft de perfecte tint voor mij gekozen: Cheer Up! Een peachy blush met een vleugje roze. Ook kocht ik een lipstick uit de Botanic Panic lijn. Want tsja, je bent een lipstick addict of niet! Natuurlijk komen van al deze producten reviews online!

Mocht MAC ooit weer een masterclass organiseren, dan ben ik zeker weer van de partij!

Heb jij wel eens een make up masterclass gevolgd?

16 opmerkingen:

  1. Wat een leuke weetjes over de fashion week. Heel veel wist ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een geslaagde en leerzame dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat handig zeg zo'n masterclass. En wat een gelukje dat je die dag ook net vrij had.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Ik heb ze lang geleden wel eens gehad, was altijd leuk en leerzaam. Misschien toch ook weer eens doen, al mis ik altijd de berichten/ aankondigingen van zoiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zeg! Ik heb nooit een masterclass gevolgd, maar ik heb wel altijd respect voor specialisten, die dan precies weten welke tint bij je huid past!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat was een fijne dag, ik heb nog nooit een make-up masterclass gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg leuk heb heel vaak masterclasses gedaan maar durf nu niet meer vanwege Corona.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben één grote M.A.C. fan hier! Als ik dit wist was ik ook gegaan. Je wilt niet weten hoeveel lipstick ik van M.A.C. heb haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk joh dat je hier bij aanwezig kon zijn! Ik heb ooit eens op de Libelle beurs bij een standje een mini make up lesje gehad, was ook erg leuk, maar zo'n masterclass is natuurlijk een stuk uitgebreider.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hartstikke leuk om eens te doen. Ik heb zelf nooit een masterclass gevolgd maar in mijn vorige werk, mocht ik regelmatig met professionele make up artiesten werken en ik vond het altijd wel erg mooi om te zien. Dat doe ik ze echt niet na!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk dat je een masterclass hebt gedaan. Ben je weleens eerder daar geweest? De look ziet er hartstikke mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb zeker wel eens een make-up masterclass gevolgd. Ik vind die echt super leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echt eens wat anders zo zonder oogmake-up. Klinkt als een leuke workshop!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat tof dat je een make-up masterclass van MAC hebt gevolgd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een toffe look! Zo'n masterclass lijkt me super leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Super leuk en leerzaam zo'n masterclass! Ik heb het ook weleens gehad maar van een diervriendelijk merk. Zoveel aan gehad!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...