maandag 28 september 2020

Vintage Beauty: Myrurgia Parfum

Maja Myrurgia parfumIk verzamel vintage beauty producten, niet alleen make up producten, maar ook parfums. De kringloopwinkel is voor mij de perfecte plek om oude parfum flacons te vinden. De oude flacons vind ik altijd zo mooi vormgegeven. Inmiddels heb ik al een aardige collectie. Het leek me leuk om zo af en toe een parel uit mijn collectie met jullie te delen. Het parfum wat ik jullie als eerste wil laten zien is het parfum Maja van het Spaanse merk Myrurgia


Maja Myrurgia parfumHet merk Myrurgia is in 1916 opgericht door de Spaanse beeldhouwer Esteve Monegal I Prat. In 1921 zag het parfum Maja het levenslicht. Een oriëntaals kruidig parfum dat tot op de dag van vandaag nog steeds verkocht wordt! Maja bestaat uit diverse bijzondere noten. Wat te denken van leder en tabak? De topnoten van het parfum zijn: citrusvruchten, seranium, oranjebloesem en tabak. Het hart van Maja bestaat uit: jasmijn, amber, kruidnagel, nootmuskaat, roos, lavendel en leder. En tot slot zijn de basisnoten: cipres, patchoeli, tonkaboon, benzoine, amber en eikenmos. Maja is niet alleen verkrijgbaar als parfum, maar ook als zeepje. Het parfum Maja is nog steeds te koop, maar niet meer in dezelfde soort verpakking als in 1916. Nu is de flacon strak qua vormgeving en met sierlijke rode letters staat er Maja op. De dop is ook rood. De Maja flacon die ik heb is een stuk extravaganter!  In de begin jaren stond er een prachtige tekening van de Spaanse dansers Carmen Tórtola Valancia. Deze tekening is gemaakt door de kunstenaar Eduard Jenner.
Maja Myrurgia parfum
Welke van de twee flacons vinden jullie het mooiste?

31 opmerkingen:

  1. Bij Maja moet ik meteen aan de zeep en mijn oma denken :) zij gebruikte altijd maja zeep. Ik hou ook echt van vintage en vind de flacon van Myrurgia ook erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zeep is ook echt een klassieker van dit merk! Die heb ik helaas nog niet in mijn collectie

      Verwijderen
  2. De retro versie is prachtig! Ik ken dit merk zeker nog van vroeger en nu ik de geurnoten zie lijkt hij mij ook heel lekker ruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze geur is nog steeds te koop. Al heb ik begrepen dat de huidige versie iets anders ruikt dan die van vroeger

      Verwijderen
  3. Ik vind de flacon van Myrurgia erg mooi. Gave vintage stijl! Dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat de geur is. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, ik wist dat dit merk er nog steeds was joh... mijn oma's hadden dit altijd, vond het zelf nogal overheersend, maar dat kan natuurlijk ook liggen dat ik toen kind was en geuren anders beleefde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je dit verzameld! Ik vind de flacon van Myrurgia het mooiste van de twee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik vind die vintageversie het mooist, die andere flacon is veel anoniemer

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie flesjes, de tweede vind ik persoonlijk het mooiste

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het tweede flesje vind ik het mooist! Ik houd van plaatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De tweede is wel echt classy hoor, ook leuk om weg te geven

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een originele verzameling!! Hoe ouder de flacons, hoe mooier ik ze vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik houd meer van de oude vormgeving maar ja, ik heb een zwak voor vintage. Erg leuke verzameling overigens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind de flacon van Myrurgia de mooiste! Wat een leuke verzameling zeg, bewaar je ze in een speciale vitrinekast?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De tweede vind ik het mooist, met het figuurtje van de vrouw erop.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk, ik wist helemaal niet dat dat een ding was, vintage parfums verzamelen. Helaas heb ik een parfumallergie dus kan ik er niks mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De tweede flacon! Brings back memories. Mijn moeder gebruikte nooit parfum, dus waar ik het vandaan heb gehaald weet ik niet. Maar ik ken dit dus. Misschien omdat we - als we ergens op visite gingen - altijd een gastendoekje (zo'n handdoekje in het toilet) en een stukje Maja-zeep gaven? Klinkt ook echt oldskool. Als je tegenwoordig met zo'n doekje aankomt weten mensen niet eens wat ze ermee moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De tweede flacon! Brings back memories. Mijn moeder gebruikte nooit parfum, dus waar ik het vandaan heb gehaald weet ik niet. Maar ik ken dit dus. Misschien omdat we - als we ergens op visite gingen - altijd een gastendoekje (zo'n handdoekje in het toilet) en een stukje Maja-zeep gaven? Klinkt ook echt oldskool. Als je tegenwoordig met zo'n doekje aankomt weten mensen niet eens wat ze ermee moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat leuk. Ik vind die tweede het mooiste. Mijn moeder spaart (vooral vroeger) ook lege parfumflesjes. Ze gaat er niet echt speciaal naar op zoek, maar ze bewaart alles en heeft ook al een leuke collectie.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk dat je parfums verzameld. Het zijn vaak prachtige flesjes. Myrurgia vind ik de mooiste flacon

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat grappig dat je op zoek gaat naar parfumflesjes in een kringloop. Dat had ik daar nooit gezocht. Maar waarom ook niet he?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk dat je hier van houdt! De geur maakt me eigenlijk best wel nieuwsgierig

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...