maandag 22 juni 2020

Review: High Beauty met essence

Begin vorige week volgde ik een webinar over de nieuwste essence trend edition: High Beauty. Een leerzame wibinar waar ik meer te weten ben gekomen over hemp oil in huidverzorging en make up. Tijdens deze webinar werden ook de nieuwste producten uit de High Beauty trend edition gedemonstreerd. Over twee producten werd ik erg enthousiasme : de caring lip balm en het gezichtsmasker. Benieuwd of mijn enthousiasme terecht is of niet? Dat lees je in deze review!


Voordat ik vertel wat ik van de producten vind, wil ik eerst wat vertellen over het ingrediënt hemp oil. Dit ingrediënt komt uit de hemp zaadjes en bevat onder meer vitamine B1 én B2, Vitamine E en Omega 6 zuren. Het staat bekend om zijn verfrissende, hydraterende en herstellende werking. Het beschermt jouw huid door bacteriën van buitenaf te blokkeren. Maar het heeft ook een kalmerend effect op de gevoelige en droge huid en verminderd de roodheid in het gezicht. Ook heeft hemp oil een anti-aging werking. Het zou dus een perfect ingrediënt zijn voor de droge en gevoelige huid. Maar natuurlijk profiteren de andere huidtypen ook van de voordelen van hemp oil. Wat veel mensen zich afvragen of zelfs afschrikt om te gebruiken, is dat ze denken dat je ook high  wordt wanneer je een product gebruikt waar hemp oil in zit. Ik kan jullie gerust stellen (of teleur stellen, het is maar net hoe je het bekijkt). Je wordt niet high van producten waarin hemp oil is verwerkt. Het stofje dat hiervoor zorgt wordt namelijk niet gebruikt. Tot zo ver de achtergrond over hemp oil.

 High Beauty met essence
Wie denkt dat hennep je alleen high maakt, staat op het punt om zijn ware beautywonder te ervaren! Want het ingrediënt, dat door sommigen nog steeds kritisch wordt bekeken, is al een lange tijd ingeburgerd als beauty must-have. Het wordt nu omarmd als waar magisch ingrediënt. En zonder een verdovende werking, want hennepzaadolie staat bekend om de hydraterende en herstellende eigenschappen. Dat is waarom het nu ook is toegevoegd in de nieuwe High Beauty Trend Edition van essence, verkrijgbaar van midden juni tot midden juli, exclusief bij Kruidvat. De Trend Edition staat voor clean producten met een hoge kwaliteit hennepolie. En geen zorgen: onze hennepolie is absoluut legaal wat betreft THC en bevat geen bedwelmende stoffen. Het is verkregen van de zaden van de cannabis sativa plant en heeft daarom geen verdovende werking, in tegenstelling tot de bekende substantie die verkregen wordt uit de bladeren en bloemen van dezelfde plant.

Nog meer goed nieuws: alle High Beauty producten zijn ontwikkeld volgens onze “Clean Beauty Standard”, wat inhoudt dat ze niet alleen een hoge kwaliteit hennepolie bevatten, maar ook vrij zijn van substanties die wij zien als risicovol. Ingrediënten zoals microplastics, siliconen, parabenen, mineraalolie en geurstoffen met allergenencomponenten en acrylaatpolimeren worden niet gebruikt. De producten zijn vegan, dierproefvrij, bevatten hoge percentages aan natuurlijke ingrediënten en dragen bij aan een duurzame palmolieteelt.


face mask
Wakker worden gaat erg makkelijk worden! De rijke, verfrissende High Beauty face mask met een hydraterend hennep complex, verzorgde allantoïne en provitamine B maken de vermoeide huid in no-time weer stralend en soepel. Breng gewoonweg de unieke geltextuur gelijk aan op het gezicht, laat intrekken voor twee tot drie minuten en spoel af met lauwwarm water. Elk gezicht zal opstaan met een prachtige glans en frisheid.

Toen ik dit las, werd ik enthousiast. Ik hou namelijk van hydraterende maskers en helemaal als ze mijn gezicht een mooie glans geven. Maar om gelijk maar met de deur in huis te vallen: dat deed dit masker niet. Volgens de omschrijving zou dit masker perfect zijn voor de droge en gevoelige huid. Perfect voor mij dus zou je denken. Maar helaas, ik bracht het masker aan volgens de gebruiksaanwijzing. Tot zo ver niets aan de hand. Het  groene gel masker voelde verfrissend aan (ik denk als je dit masker in de koelkast zet voor gebruik, dat het dan nog verkoelender is). Het aanbrengen was wel een uitdaging: de gel viel direct van mijn kwast af. Oops, dan maar met schone vingers aanbrengen. Na 2 minuten haalde ik het masker met lauwwarm water van mijn gezicht. Nog geen 10 minuten later begon mijn huid te trekken, branderig aan te voelen en werd het roder dan normaal. Geen goed teken. Ik heb direct mijn gezicht schoon gemaakt met mijn gebruikelijk lotion. Hierdoor zakte het branderige gevoel wat, maar de roodheid bleef nog even aan. Normaal gesproken neem ik de tijd om huidverzorging goed te testen, maar zou gauw ik merk dat mijn huid zeer gaat doen of roder wordt dan normaal, dan stop ik gelijk met het testen van dat product. 

caring lip balm
Kus me teder! Hennepzaadolie zorgt niet alleen voor de gezichtshuid en wimpers, maar ook voor de delicate lippen. Andere ingrediënten in de Lip Balm, zoals vitamine E en een mix van rijke, plantaardige oliën en ingrediënten zoals castorolie, zonnebloem en olijven vernieuwen de huid van de lippen. De zachtroze textuur met een fijne groene thee geur smelt letterlijk in de lippen en laat ze verbazend zacht en glad aanvoelen. Voor een natuurlijke look met een bijzonder hoge verzorgingsfactor. 


De caring lip balm zit in een kleine schattige witte/ baby roze tube. Zoals altijd staat de gebruikelijke informatie er op. De tube doet mij een beetje denken aan een tube verf. Erg leuk. De tube bevat 10 ml lip balm wat licht roze gekleurd is. De lip balm heeft een wat dikkere textuur. Het is iets vloeibaarder dan tandenpasta. Het is gemakkelijk op jouw lippen aan te brengen en trekt vrij volt in. Na het aanbrengen voelen mijn lippen fijn en aangenaam aan en hebben ze een subtiele glans. En niet geheel onbelangrijk: het brand niet, het trekt niet en mijn lippen worden niet roder als normaal. Kortom: tegen de caring lip balm kan ik wel!

Mijn mening
Het gezichtsmasker en mijn huid zijn geen goede combinatie. Ondanks het feit dat dit masker juist geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Maar goed, niet elke droge en gevoelige huid is hetzelfde. Wat voor mijn huid niet werkt, kan juist wel heel goed voor jouw huid werken. Of andersom! Over de caring lip balm ben ik erg tevreden: mijn lippen voelen verzorgd aan en hebben een mooie subtiele glans.  Naast de face mask en caring lip balm zijn er nog vijf andere producten. Benieuwd welke dit zijn? Dat kan je hier nalezen.

Heb jij al iets uit de High Beauty lijn van essence geprobeerd?

Verkrijgbaarheid: beide producten zijn tijdelijk te koop bij de Kruidvat. Het masker kost €3,99 en de lip balm €2,59

19 opmerkingen:

  1. Ja! Ik heb de webinar ook gevolgd en was meteen enthousiast over de powder en de eye concealer, deze ook meteen gekocht :) ebben echt super enthousiast er over. Mooie producten weer. Goed om te lezen dat jij ook zo tevreden bent over de producten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben benieuwd hoe jij de poweder en concealer ervaart

      Verwijderen
  2. Lijken me weer heerlijke producten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze lijn heb ik nog niet uitgeprobeerd maar het klinkt zeker wel veelbelovend zeker nu ik hennep lees.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog niet geprobeerd, sorry. Ik gebruik alleen maar avocado-olie voor mijn huid en dat werkt heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook erg aangenaam, nog een merk dat je daarvan aanraad?

      Verwijderen
  5. Bijzonder om te lezen dat het zo erg in de beautywereld is geïntrigeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he?! Dat vind ik dus ook. Ben benieuwd of het een trend is of iets blijvends

      Verwijderen
  6. Ik zie steeds meer producten met hennep erin. Ik vind vooral de verpakking leuk gedaan.
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, ik vind het tof dat een budget vriendelijk merk ook zo'n lijn uitbrengt

      Verwijderen
  7. Ik gebruik nooit heel veel producten eigenlijk. Ben niet zo’n beauty koper haha. Gebruik altijd hetzelfde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stick with what you love. Ik hou er van nieuwe producten te testen, maar ik heb wel ook zo mijn favorieten

      Verwijderen
    2. Webinar niet gevolgd, maar lijkt me zeker interessant voor de toekomst!

      Verwijderen
  8. Hennep is echt een bijzonder ingrediënt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het zo fijn aan Essence dat de prijsje zo klein zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...