woensdag 8 april 2020

Review: Karl Lagerfeld + ModelCo

Karl Lagerfeld  + ModelCoVorig jaar heeft Karl Lagerfeld ons verlaten, maar gelukkig heeft hij een prachtige erfenis nagelaten op het gebied van mode, uitspraken én beauty. Een jaar voor zijn dood heeft Karl Lagerfeld samen met het Australiscge merk ModelCo een limited edtion make up collectie uitgebracht. Deze collectie was toen der tijd de koop bij Douglas. Ik heb toen niets gekocht vanwege de hoge prijzen, maar daar had ik al snel spijt van. Helaas was toen alles uitverkocht. Maar tijdens mijn shop tripje jaar Aken kwam ik toch een aantal producten uit deze samenwerking tegen. Benieuwd welke producten ik gekocht heb? Lees dan snel verder!

Karl Lagerfeld  + ModelCo 
De Karl Lagerfeld + ModelCo is een limited edition make-upcollectie met een assortiment van cult-beauty verzamelitems. Deze wereldwijde release is ontworpen om het iconische modemerk Karl Lagerfeld te combineren met de schoonheidsexpertise van het toonaangevende Australische cosmeticamerk ModelCo in de meest begeerde beautycollectie van 2018. 

Karl Lagerfeld  + ModelCo Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To NightBij de TK Maxx verkochten ze verschillende producten uit deze samenwerking. Ik kocht de kwasten set (die ik niet ga gebruiken, ik zet ze neer in mijn beauty room) en het Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To Night in de kleur Warm/Nude. Beide waren zeer leuk geprijsd: de kwasten waren nu €6,99 (i.p.v. €35) en het oogschaduw palette slechts €12,99 (hiervoor betaalde je €55 voor het palette). Echte koopjes dus! Ik kon ook niet wachten om de oogschaduw te gaan gebruiken, super mooie kleuren.

Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To Night
Karl Lagerfeld  + ModelCo Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To NightHet Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To Night ziet er geweldig uit. Het palette is in de vorm van de kat van Karl Lagerfeld: Choupette. Ook heeft de kat de iconisch zwarte zonnebril op die Karl altijd droeg. Het palette bevat een ovalen spiegel en heeft 16 oogschaduws in verschillende bruin/nude tinten met zowel matte als shimmering finishes. Een veelzijdige palette om alledaagse looks mee te maken.

Mijn verwachtingen van dit palette, zeker gezien de oorspronkelijke prijs van €55, zijn hoog. Helaas voldeed het palette niet aan mijn verwachtingen. Ja de kleuren in de pan zijn prachtig, maar op het ooglid moet je ze echt goed opbouwen wil je een intense kleur krijgen. Bij lichte tinten is dat vaak zo, maar bij dit palette was dat zelfs ook bij de donkere tinten! Het blenden gaat wel goed, je kunt de tinten mooi in elkaar over laten blenden zonder een nieuwe kleur te creëren. Dat is dan wel weer een plus punt. Wat mij ook is tegen gevallen, is de houdbaarheid. Al na een paar uur begonnen de kleuren wat te vervagen. Ondanks dat ik een oogschaduw primer gebruikt heb!






Karl Brush Collection
Karl Lagerfeld  + ModelCo Karl Brush CollectionBehalve het oogschaduw palette kocht ik ook een set van vijf kwasten. De kwasten zijn zilverkleurig en hebben het hoofd van Karl Lagerfeld aan het uiteinde. Echt super gaaf. De set bestaat uit vijf kwasten waarmee je alle soorten kwasten hebt om een volledige look te maken: Powder Brush, Blush Brush, Shadow brush, Bleding brush en Smudge Brush. De haren van de kwasten zijn echt super zacht en voelen aangenaam aan op de huid. Ik heb de kwasten alleen uit de verpakking gehaald om foto's te maken. Ik heb ze niet gebruikt en ik zal ze ook niet gaan gebruiken. Ik heb ze puur en alleen gekocht voor de geweldige vormgeving.

Mijn mening
Karl Lagerfeld  + ModelCo Karl Brush CollectionIk had hoge verwachtingen van het Choupette Collectable Eyeshadow Palette Day To Night palette. Helaas heeft het palette niet aan deze verwachtingen voldaan: de pigmentatie is niet zo goed. De kleuren moeten echt opgebouwd worden en ze vervagen snel. Iets wat ik niet verwacht bij zo'n duur palette. Als ik eerlijk ben, ik heb goedkopere paletten die een veel betere pigmentatie hebben. Is het een miskoop? Nee, dat niet zo zeer. De vormgeving is super schattig. Het palette staat nu samen met de kwasten leuk in mijn beauty room als decoratie.

19 opmerkingen:

  1. Ik gebruik zelf niet zo vaak make up, maar dit is wel een heel leuk palette met mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik bijna geen make-up, maar het lijken mij mooie producten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer dat het palette niet aan de verwachtingen voldoet. Ik heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vond ik ook. Ik ben daarom ook heel blij dat ik niet de volle mep betaald heb!

      Verwijderen
  4. Jammer dat palette niet goed was, want had dit ook wel beter verwacht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb paletten van minder dan €10 die veeel beter zijn dan dit palette. Echte een gemiste kans

      Verwijderen
  5. Jammer zeg! Zou je eigenlijk niet zeggen van dit merk en ik vind het ook nog aardig prijzig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat grappig verpakking. Jammer dat tegenvalt. Het ziet er wel mooi uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vormgeving is de enige reden dat ik dit palette niet heb weg gedaan

      Verwijderen
  7. Jammer dat het een tegenvaller is , van zo'n grote naam mag je toch wel wat verwachten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat jammer dat het palette zo tegen viel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he?! Ik had er zulke hoge verwachtingen van. Gelukkig maakt de geweldig toffe vormgeving alles weer goed

      Verwijderen
  9. Jammer dat het niet naar de verwachtingen voldoet, jammer dat de kleuren snel vervagen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat jammer dat het niet aan je verwachting heeft voldaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Erg mooie kleuren en een mooie vormgeving, jammer te lezen dat het een tegenvallen was :(

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...