maandag 13 januari 2020

Review: Catrice The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette

Review: Catrice The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw paletteEen tijdje geleden kreeg ik een paar mooie Catrice producten opgestuurd. Een van die producten wat een lila oogschaduw palette: The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette . Zoals jullie wellicht weten, ben ik dol op oogschaduw paletten en lila vind ik een mooie kleur. Benieuwd of dit een fijn oogschaduw palette is? Lees verder en je komt er achter!

Catrice: The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette
Catrice omschrijft The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette als volgt:  Beauty favoriet: het 9-delige palet uit de Bestseller Collection zet een ware kleurtrend met lila tinten die de ogen doen stralen. De tinten zijn overwegend koel met parelmoeren en matte finishes en zijn perfect voor het creëren van spannende Smokey Eyes. Dat klinkt goed, niet waar? 


Laat ik beginnen met het uiterlijk van het palette. Het palette heeft een simpele vormgeving: langwerpig met een doorzichtige plastic deksel. Dat is erg handig, zo zie je in één oogopslag welke kleuren er in het palette zitten. Het The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette komt uit de collection eyeshadow palette lijn. Dat staat ook op het palette.  Op de achterkant van het palette staat de gebruikelijke informatie. Maar er staan ook aanbreng tips op. Dit is handig voor beauty lovers die niet zo goed weten hoe ze meerdere tinten oogschaduw in één look kunnen verwerken.

Catrice The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw paletteHet palette bevat negen kleuren: lichte bruin tinten met lila met verschillende finishes. Er zijn zeven gewone oogschaduw tinten, één highlight tint (dit is de lichtste kleur uit het palette met lichte shimmers) en één sculp tint (de meest donkere matte tint). De oogschaduws zijn vrij poederig met als gevolg veel fall-out. Mijn tip: tik jouw kwast eerst goed af voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. Al bij het maken van de swatches valt er een ding op: de kleuren zijn laag in pigment (de swatches op de foto zijn opgebouwd uit verschillende lagen). Je moet de kleuren dus goed opbouwen. Voor mij is dat geen enkel probleem, maar sommige beauty lovers vinden dit niet prettig. De donkerste kleuren zijn wel beter gepigmenteerd.

Ik heb twee looks gemaakt met dit palette. Voor de eerste look heb ik alleen de lichte kleuren gebruikt. Hier heb ik geen foto van, want de kleuren waren haast niet te zien op de foto. Voor de tweede look heb ik de donkere tinten gebruikt, deze zijn goed van kwaliteit en blijven mooi zitten.

 Mijn mening
Ik heb gemengde gevoelens over dit palette: in de verpakking zien alle kleuren er mooi uit, maar op de oogleden vallen de lichte kleuren weg. De donkere kleuren daarin tegen zijn wel erg goed gepigmenteerd. Als je een grote oogschaduw collectie heb, dan zou ik dit palette niet aanraden. Begin je net met oogschaduw te gebruiken, dan is dit zeker een leuke palette om mee te beginnen.


Verkrijgbaarheid: het Catrice: The Edgy Lilac Purple Up Your Life oogschaduw palette is onder andere te koop bij de Kruidvat en Etos voor €4,99

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

4 opmerkingen:

 1. Die fall out is inderdaad wel een dingetje bij budget merken, ik merkte het laatst ook. En lichte kleuren vallen ook weg, al moet ik zeggen dat ik dat ook bij high end merken vaak tegenkom, dus paletten met lichte kleuren vermijd ik meestal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is slim, palette met lichte kleuren vermijden. Misschien moet ik dat ook eens gaan doen....

   Verwijderen
 2. CATRICE heeft veel mooie dingen, maar deze paletten vallen me iedere keer ook tegen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is het eerste palette uit deze reeks, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Maar goed dat ik dit nu weet!

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Kohl Duo Eyeshadow Liner

Vorig jaar kwam mijn favoriete Nederlandse merk Olcay Gulsen Beauty weer met een nieuw product:  Kohl Duo Eyeshadow Liner . Ik ben dol op o...