woensdag 27 november 2019

Review: Benefit The POREfessional primer

Benefit The POREfessional primerPrimers zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. Elke primer heeft zijn eigen specialiteit. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte primer te vinden. Toen ik net begon met make up, droeg ik nooit een primer. Ik zag de meerwaarde er niet van in. Totdat een mua mij vertelde wat de grootste voordelen zijn: jouw make up blijft mooier, netter en langer zitten. Sindsdien gebruik ik altijd een primer. Niet alleen voor onder mijn foundation, maar ook onder mijn oogschaduw. En ik merk het echt: mijn foundation blijft echter beter zitten. Ik heb daarom ook een kleine collectie primers in huis. Een van die primers is de iconische The POREfessional primer van Benefit.


The POREfessional primer van Benefit
Online wordt deze geliefde primer omschreven als: Laat grove poriën & fijne lijntjes snel verdwijnen voor een superzachte huid. Breng alleen deze zijdeachtige, lichte primer aan of gebruik 'm onder of over je make-up. De transparante formule bevat vitamine E die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Nog een leuk weetje: elke 7 seconden wordt er een POREfessional primer verkocht.  En er zijn sinds 2010, toen deze primer op de markt kwam,  al meer dan 11 miljoen POREfessional primers verkocht!

De primer zit in de meest schattige tube ooit: crèmekleurig met aqua-kleurige strepen en daarop een dame die er uitziet als een spion inclusief regenjas, grote hoed en koffer. Natuurlijk staat er de naam van het product en de merknaam op de voorkant. Net zoals als de tekst PRO balm to minimize the appearance of pores. Zo weet je gelijk waar deze primer voor dient. Op de achterkant staat vermeld dat de primer vrij is van olie, lichtgewicht is, doorschijnend en zijdeachtig is. Met al deze punten ben ik het helemaal mee eens.

De primer is huidkleurig, maar eenmaal geblend met de huid is daar niets meer van te zien. De substantie is lastig te omschrijven. Ik vind het nog het meeste lijken op koekjesdeeg. De primer brengt makkelijk aan, je hebt maar een beetje nodig. De primer trekt ook snel in. Iets wat ik altijd een plus vind. De substantie voelt aangenaam aan op mijn huid.

Ik heb de primer nu een aantal weken gebruikt en ik ben erg enthousiast. De textuur is aangenaam: het is wat dikker als dan ik verwacht had. Dikker als een dagcrème. Je hebt maar weinig nodig om een mooi resultaat te bereiken. Ik merk na gebruik van deze primer dat mijn poriën minder zichtbaar zijn en dat mijn foundation goed blijft zitten.

Mijn mening
Benefit The POREfessional primer
Ik vind deze primer erg aangenaam: hij brengt fijn aan en mijn foundation blijft goed zitten. Doordat je maar weinig nodig hebt, doe je lang met deze primer. Het enige nadeel van deze primer vind ik de hoge prijs. Gelukkig heeft Benefit regelmatig leuk sets waar deze primer inzit en is er bij Douglas  regelmatig kortingen waardoor de primer iets goedkoper is.

Verkrijgbaarheid: The POREfessional primer is online verkrijgbaar bij Douglas en in geselecteerde Douglas filialen. Er zijn drie formaten verkrijgbaar: normaal formaat: 22,0 ml (€35,71), miniformaat: 7,5 ml (€14,78) en groot formaat: 44,0 ml (€60,18)

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik gewonnen heb via een wedstrijd van Benefit op Instagram. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

15 opmerkingen:

  1. Deze primer staat ook een tijdje op mijn verlanglijstje! Ik hoor daar zulke goede verhalen over, maar de prijs houdt mij enorm tegen. Super als je zoiets wint!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij Douglas krijg je nu 25% korting. Het is inderdaad niet goedkoop, maar wel erg goed!

      Verwijderen
  2. Ikmheb deze nog nooit geprobeerd laat staan er behoefte naar gehad, maar nu... stouterd! 😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. graag gedaan! hahaha bij douglas krijg je nu 25% korting *knipoog*

      Verwijderen
  3. Deze primer werkt niet voor mijn huid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is jammer. Er is nog een andere primer voor meer een glowy look en binnenkort komt er ook een hydraterende primer. Daar ben ik heel erg benieuwd naar!

      Verwijderen
  4. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel het product niet ken. Maar het lijkt me een goede uitvinding. Wie wil er nou niet dat de make up lang blijft zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een primer is zo belangrijk! Fijn dat douglas korting heeft momenteel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een primer ben ik niet zo bekend mee wel eens geprobeerd maar vond het geen succes
    Maar kan aan product hebben gelegen
    Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik vind het altijd knap, make-up aan brengen. Ik kijk met verbazing naar wat mijn dochter allemaal op haar gezicht smeert

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Duur en high end, maar zo'n goed merk! Een van m'n fave merken zelfs. Ik gebruik deze primer ook vaak. En die verpakkingen hè, zo'n heerlijke look & feel!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze primer wil ik nog steeds ooit eens gaan proberen, staat al zo lang op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is het tweede artikel dat ik in korte tijd over een primer lees. Het het eerlijk gezegd nog nooit gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik gebruik nooit primer, want ik heb mijn makeup niet zo lang op. Maar het is wel fijn om in huis te hebben voor just in case.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb nog nooit een primer gebruikt, maar als ik het zo lees zou ik het echt eens moeten gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...