vrijdag 13 september 2019

Review: essence epic sunset eyeshadow palette


essence epic sunset eyeshadow paletteSinds begin september liggen de nieuwste essence producten in de schappen bij onder meer Kruidvat. Deze collectie bevat veel mooie producten. De komende tijd laat ik jullie een aantal van deze producten uitgebreid zien en vertel ik wat ik er van vind. Benieuwd welke producten ik ga uittesten? Dat kan je in dit artikel zien!

Het product waar zo'n beetje elke beauty hart sneller van ging kloppen: het grote epic sunset palette uit de nieuwe collectie update van essence. Wat een mooi en vooral groot palette is dit. Ik stond ook te springen zo blij toen ik dit palette in mijn pr-pakket zag zitten!

essence epic sunset eyeshadow palette
epic sunset eyeshadow palette
Dit palet met hoog gepigmenteerde oogschaduw is geïnspireerd op de kleuren van een zonsondergang in de woestijn. Het palet bevat 14 tinten met matte, glanzende en metallic effecten in goud, roze en paars. De selectie wordt ondersteund door een lichte tint en een donkere matte tint, die gebruikt kunnen worden om je look zachter of juist expressiever te maken. Dankzij de zachte textuur zijn alle kleuren makkelijk te blenden. De kwalitatieve kartonnen verpakking inclusief spiegel maakt de uitstraling van het palet compleet. Adviesprijs € 9,99

Laat ik beginnen met de verpakking. Dat is tenslotte het eerste dat je ziet. De vormgeving vind ik mooi: een zonsopgang in de woestijn met op de voorgrond een grote cactus en grassen met op de achtergrond een roze, paars, geel en oranje lucht. Het lijkt net een schilderij. Op de website van essence wordt het palette omschreven als Dit oogschaduwpalet creëert een epische en mooie oogmake-up met kleuren die geïnspireerd zijn op een zonsondergang in de woestijn. De hoog gepigmenteerde tinten bieden matte, glanzende en metallic effecten in 14 zonsondergang kleuren, zoals goud, roze en paars. Een lichte en een donkere, matte oogschaduw onderstreept de kleurselectie - voor gevarieerde en expressieve looks!

Het palette, dat uit stevig karton met een magneet sluiting bestaat, bevat 16 (!!!) tinten oogschaduw in verschillende finishes: van mat tot glanzend tot metallic. En het kleuren palette is gevarieerd: van nude, bruin en goud, tot felle tinten paars, roze, groen en blauw. Hiermee kan je veelzijdige, creatieve en gevarieerde looks mee maken. Ook bevat het palette twee grote matte tinten: licht bruin (beetje créme-achtig) en donker bruin. Het palette heeft een grote spiegel aan de binnenkant, dit maakt het de perfecte reispartner als je het mij vraagt. Alle oogschaduws hebben een naam. Die allemaal gelinkt zijn aan de woestijn. Wat te denken van heat (een mooie donker bordeaux rode tint met shimmers) en nightfall (helder metallic blauw) of wat dacht je van darkness of night (matte donker bruine tint).
essence epic sunset eyeshadow palette


Maar hoe bevalt het essence epic sunset eyeshadow palette? In één woord: goed. De pigmentatie is echt oogverblindend. De oogschaduw zelf is romig (vooral de matte tinten) met een klein beetje fall out. Maar als je voordat je de oogschaduw op je oogleden aanbrengt, eerst de kwast een beetje af tikt. Dan heb je nergens last van. De kleuren blenden mooi in elkaar over op de oogleden zonder in kwaliteit in te leveren. In de loop van de dag vervaagd de oogschaduw een heel klein beetje, maar niet onwijs veel. De kleuren zijn eerder minder fel, dan dat ze echt compleet verdwenen zijn. Iets wat vaker gebeurt bij budgetvriendelijke oogschaduws.

essence epic sunset eyeshadow paletteVoor mijn look heb ik drie tinten gebruikt: fiery in de arcadeboog, twighlight op het bewegende ooglid en after glow tenslotte in de buitenste ooghoek. Ik vind deze combinatie erg mooi en tijdens het aanbrengen kreeg ik gelijk nog meer inspiratie voor ooglooks! Dat is altijd een goed teken vind ik. Er zijn zo veel mooie combinaties mogelijk, ik kan niet wachten om meer looks met dit palette te gaan maken!

Mijn mening
De verwachtingen van dit palette waren hoog gespannen. Gelukkig heeft dit palette ze waar kunnen maken! Ik ben heel erg enthousiast over de kwaliteit van de pigmentatie en de blendbaarheid van alle kleuren. Wat ik ook fijn vind aan dit palette, is het kleurenschema. Je kan er zo veel verschillende kanten mee op: van subtiele looks tot uitbundig. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is de prijs. Het essence epic sunset eyeshadow palette kost bijna €10. En dat is behoorlijk aan de hoge kant voor essence. Maar als je kijkt naar wat je er voor krijgt, vind ik het de prijs meer dan waard!


* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 


4 opmerkingen:

  1. Heel mooi palette! Wat je zegt, kleuren vervagen inderdaad vaak in de loop van de dag, ik merk het bij mijzelf ook. Misschien een tip: Ik heb van Urban Decay de eyeshadow primer eindelijk gekocht (ik vond hem eigenlijk veel te duur) maar na het lezen van alle positieve reviews toch maar overstag gegaan. En hij is zeker goed, de kleuren worden intenser en blijven heel goed zitten. Ik denk dat NYX er anders ook vast een heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor de tip. Toevallig heb ik een primer van NYX gebruikt, maar die vind ik niet echt heel fijn. Eens kijken of ze ook een andere primer hebben. En anders die van Urban Decay uit testen...

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...