vrijdag 10 mei 2019

Product in de spotlight: Mascara

Mascara. Wie gebruikt dit product niet?! Wie wil nu niet langere, vollere en dikkere wimpers? Ik gebruik vrijwel dagelijks Worth the Hype van NYX. Toen ik vandaag mijn mascara aan het aanbrengen was, vroeg ik me af hoe lang vrouwen en mannen al mascara gebruiken. En dat is langer dan ik had gedacht!


Mascara van de oudheid tot nu
Al in het oude Egypte werd mascara gebruikt. Ze gebruikten alleen wel iets andere ingredi├źnten dan nu: koolstof, honing en, ja je leest het goed, krokodillen ontlasting! Ook de Romeinen gebruikten mascara. Maar toen hun rijk in verval raakte, gebeurde dat ook met mascara. Pas in de 19de eeuw kwam het weer terug. Je kon het toen kopen bij de apotheek of het werd thuis zelf gemaakt. Begin 20ste eeuw kwamen Rimmel en Maybelline met mascara op de markt.

Verschillende soorten mascara
Sinds dien heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. Waar je vroeg alleen maar zwarte of bruine mascara kon kopen, kan je ze nu bijna in alle kleuren van de regenboog kopen en zelfs met glitters. En wat te denken van waterproof? Dat hadden ze in 1915 nog niet.

Wat is jouw favoriete mascara?

2 opmerkingen:

  1. Altijd leuk dit soort weetjes! Krokodillen ontlasting, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. Ik ben blij dat er geen krokodillen ontlasting meer in mascara zit!

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...