vrijdag 25 januari 2019

Merk in de spotlight: Essence

Ik vind het altijd leuk om wat meer te weten over de make up merken die ik gebruik. Daarom maak ik een serie achtergrond artikelen over verschillende merken. Deze keer is het de beurt aan een trendy en budget vriendelijk merk waarvan ik wilde dat het bestond toen ik tiener was: Essence.

In 2001 is het merk opgericht en een klein jaar later had Essence haar eerste verkooppunt in Duitsland. Amper vijf jaar later was Essence het nummer 1 make up merk en was het in 50 landen te koop. Sinds 2008 is het merk ook in Amerika te koop en blijft het zich ontwikkelen op de internationale markt.

Essence is een gemakkelijk en toegankelijk merk dat inspirerend om jezelf te uiten: stijl, zelfvertrouwen en fun zijn daarbij uitgangspunten. De kwaliteit van de producten is goed en de prijs laag. De producten zijn trendy en innovatief, wat te denken van magnetische nepwimpers?!

De collectie van Essence bestaat uit een basis collectie en een trend collectie die om de paar maanden verwisseld. De trend editie heeft vaak een bepaald thema met daarin een aanbod van gevarieerde producten. Wanneer je een volledige look wilt maken met Essence  producten is dan geen enkel probleem. Ze verkopen echt alles wat je nodig hebt: van foundation en consealer tot oogschaduw en mascara tot lipstick en lipgloss tot verschillende gezichtspoeders en nog veel meer! Ook kwasten, maskers en make up tasjes behoort tot de collectie van Essence.

Wat ik zelf altijd belangrijk vind, is dat make up niet op dieren getest wordt. En dan zit je bij Essence goed. Ze testen hun make up niet op dieren, ook niet de losse ingrediënten. Van alle producten wordt 95% in Europa geproduceerd.

Essence heeft ook twee mooie visies wanneer het gaat over schoonheid.
Schoonheid is wie je bent, wie je wilt zijn en plezier hebben om dat te doen
en
Schoonheid komt in verschillende vormen, maten. Het hoeft niet serieus te zijn, het moet leuk zijn

En dat is denk ik ook de reden waarom Essence zo’n populair merk geworden is.

Mijn collectie Essence make up is niet zo heel groot. Ik heb een prachtig oogschaduw palette (Never give up your daydream), oogschaduw applicator, bakje om kwasten schoon te maken, lipstick corrector en blotting papier. Op mijn wenslijstje staat lipstick uit de Velvet Matte lijn.

Essence Cosmetics



Wat is jouw favoriete Essence product?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb best veel van essence in huis, make-up en nagellak. Er zitten soms echte pareltjes tussen en dat voor die budgetprijzen, zeker de moeite waard! Als ik in de stad ben moet ik altijd iets van hen meenemen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn collectie is, zoals je ziet, beperkt. Maar met de nieuwe collectie gaat daar zeker verandering in komen!

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...