dinsdag 11 januari 2022

Review: Shab 4D Lash Mascara

Review Shab Mascara

Ik ben dol op mascara. Geen look is compleet zonder. Ik was daarom ook erg blij dat ik van vriendin en mede beauty blogger Sonja de 4D Lash Mascara van Shab kreeg om te testen. Ik kende dit Nederlandse merk nog niet. Dus extra leuk! Benieuwd hoe deze bijzondere mascara mij bevallen is? Lees dan vooral deze review!


Shab

Omdat ik nog nooit gehoord had van Shab heb ik internet geraadpleegd om wat meer over dit merk te weten te komen. Shab is in 2020 opgericht door de Afghaanse Shabnam Ashkar die op haar twaalfde naar Nederland verhuisde. De naam Shab is een afkorting van de naam van de oprichtster: Shabnam. Duurzaamheid, kwaliteit zijn belangrijke waarde voor het merk. Daarom is het merk niet alleen dierproefvrij, maar ook nog eens veganistisch. Dit houdt in dat er geen dierlijke ingrediënten in de make up zijn verwerkt. Shab staat niet alleen voor mooie make up, maar ook voor jouw dromen najagen en geloven in jezelf.


Shab 4D Lash Mascara

Review Shab Mascara

Online wordt het volgende geschreven over de Shab 4D Lash mascara: Met de SHAB 4D Lash Mascara creëer jij de meest verleidelijk lange wimpers. Deze twee-in-een fullsize mascara zorgt ervoor dat jij alle wimpers voorziet van een coating om zo een prachtig open blik te creëren.
De 4D Lash Mascara zijn eigenlijk twee full-size mascara’s in één. Aan elke kant zit namelijk een mascara borstel die beide een fantastisch effectieve werking hebben. De 4D Lash Mascara is tevens een lichtgewicht formule die niet brokkelt of klontjes afgeeft. Dankzij deze krachtige lichtgewicht formule is het ook nog eens een long-lasting mascara, waardoor je weet dat je niet één keer hoeft bij te werken. Ideaal voor de bezige bijtjes onder ons. Een intens zwarte formule die precies doet wat het beloofd. Wat willen we nog meer?
Als ik dit zo lees, word ik erg enthousiast! 
Review Shab MascaraDe mascara zit in een zwarte tube met rosé gouden details in het midden. De mascara heeft twee borsteltjes: aan elke uiteinde een. Beide borstels hebben zo hun eigen vorm en eigenschappen. Het ene borsteltje is smal en heeft een gedraaide vorm. Een beetje een s-curve lijkt het wel. Dankzij deze vorm wordt elke wimper voorzien van krul, lengte en volume. En dan de andere borstel. Ik heb vele mascara's getest de afgelopen jaren, maar nog nooit had ik een borstel in deze vorm gezien. Welk vorm ik bedoel? Een bol! Ja, je leest het goed, de andere borstel ziet er uit als een bolletje op een stokje. En dat heeft Shab niet zo maar gedaan. Dankzij deze zeer bijzondere en opvallende vorm kan je gemakkelijk de wimpers in jouw ooghoeken goed bereiken zodat zij ook voorzien worden van krul, lengte en volume!
Review Shab MascaraDe eerste borstel is makkelijk in gebruik: mijn wimpers worden mooi zwart en krijgen lengte en volume. Maar dan de ronde borstel. Die vind ik echt niet prettig werken. Ik vind het maar lastig om de wimpers in mijn ogenhoeken hiermee te voorzien van een laagje mascara. Al krijg je op een gegeven moment wel een handigheid hier in, maar ik blijf het lastig vinden. Dit komt omdat ik niet gewent ben om te werken met deze vorm en doordat ik zonder bril niet heel goed kan zien. Persoonlijk denk ik dat het daardoor komt. Dat is ook de reden waarom ik nooit eyeliner draag. Maar dat terzijde. 
De mascara doet wat het belooft: mijn wimpers zien er zwart uit, hebben volume, lengte en een subtiele krul. Met één laagje heb je al een mooi resultaat. Maar opbouwen kan je ook goed met de nieuwste mascara van Shab, zonder dat jouw wimpers zwaar worden of dat er spinnenpootjes ontstaan.


Mijn mening

De 4D Lash Mascara van Shab is een prettig eerste kennismaking met het merk. Als ik deze mascara gebruik, krijgen mijn wimpers volume, lengt en een subtiele krul. Ik ben nu ook heel erg nieuwsgierig geworden naar de andere producten van dit mooie Nederlandse merk!


Ben jij al bekend met het merk Shab?

Verkrijgbaarheid

De Shab 4D Lash mascara is onder meer te koop bij Shab zelf en bij Beautytasting voor ongeveer €25.

14 opmerkingen:

  1. Ja! Ik heb ook de mascara en juist heel blij met beide soorten borsteltjes. Al begrijp ik wel wat je bedoelt. Je uitleg bedoel ik. Dat je zonder bril niet goed ziet en dat het ronde borsteltje dan even een uitdaging is. Ik ben er superblij mee omdat ik net even wat meer aan kan zetten. Echt mijn favoriete mascara (terwijl hiervoor diegenen van Lancôme dat was). Helaas gebruikte ik 'm ook toen ik een ooglidontsteking had, dus wat aarzeling hier of ik 'm nu weer kan gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja! Ik heb ook de mascara en juist heel blij met beide soorten borsteltjes. Al begrijp ik wel wat je bedoelt. Je uitleg bedoel ik. Dat je zonder bril niet goed ziet en dat het ronde borsteltje dan even een uitdaging is. Ik ben er superblij mee omdat ik net even wat meer aan kan zetten. Echt mijn favoriete mascara (terwijl hiervoor diegenen van Lancôme dat was). Helaas gebruikte ik 'm ook toen ik een ooglidontsteking had, dus wat aarzeling hier of ik 'm nu weer kan gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een verbetering voor het milieu een dierproefvrije make-up, en je bent er ook nog tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goed dat ik dit blog eens lees! vroeger gebruikte ik wel mascara, dat doe ik al een tijdje niet meer. Gaan we wat aan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Twee in één. Daar houd ik van. Dat geeft me het gevoel dat ik extra waar krijg voor mijn geld. Het merk Shab kende ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mascara vind ik ook heel mooi! Niet elke dag maar wel om soms te dragen, vooral omdat mijn wimpers zo lang worden. Leuk dat je van Sonja de 4D lash mascara van shab hebt gekregen. Shab ken ik zelf niet overigens. Dromen najagen is sowieso goed en om te geloven in jezelf. Ik geloof ook wel dat als je make-up draagt je je zelfverzekerder kan voelen. Ook chill dat de mascara twee full-size.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze borsteltjes werken voor mij inderdaad het beste! Wat fijn ook dat het dierproefvrij is

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo fijn om te lezen dat steeds meer beauty producten Vegan zijn. Dat er nog maar een hoop producten deze trend mogen gaan volgen!!
    Ik ben niet bekend met dit product of dit merk. Het lijkt mij wel handig dat er twee borsteltjes aanzitten. Nu werk ik vaak met een apart borsteltje om de boel eerst te "kammen" en daarna gebruik ik pas mascara 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jaaaaa dit is ook mijn favoriet! En na 1 laagje al super resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat fijn dat je zo positief bent! Ik ben zelf ook te spreken over dit merk.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Make-up is voor iedereen persoonlijk. Ik word er ook wel iets zelfzekerder door :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat doet deze mascara veel goede dingen zeg. Zowel lengte als volume. Een goede koop dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh ik kende dit merk nog helemaal niet. Maar ziet er wel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. oooh deze kende ik nog niet maar het ziet er uit als een hele fijne mascara

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...