zaterdag 15 januari 2022

Preview: Alka Deo

Een paar dagen geleden kreeg ik een interessant persbericht over een nieuwe deodorant soort: Alka Deo. Deze deodorant is de eerste in zijn soort: een basische deodorant. Hier nooit van gehoord? Ik ook niet, daarom leek het mij leuk om dit persbericht met jullie te delen.


NIEUW: DE EERSTE BASISCHE DEODORANT OOIT

Fris willen ruiken is van alle tijden. De Romeinen smeerden hun oksels al in, lang voordat deodorant krap anderhalve eeuw geleden op de markt kwam. Anno 2022 gaat de geschiedenis van de frisse oksel verder met de introductie van Alka® Deo. Deze basische deodorant werkt anders. Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert Alka Deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van zweetgeur wordt voorkomen. Werkzame bestanddelen zijn o.a. magnesium uit zeewater en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voorzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden de oksels ook nog eens verzorgd, want naast mooie ingrediënten als olijfolie en Shea boter, bevat deze aluminiumvrije deo ook de populaire Alka® Crème. Deze nieuwe unisex deodorant is vrij van allergenen en geschikt voor alle huidtypes.

Basisch tegen zuur

De schappen staan vol met producten die het transpireren tegengaan, zweetgeur verdoezelen of een combinatie van beide beloven. Die vervelende geur waar we vanaf willen, wordt veroorzaakt door zure afvalstoffen en de bacteriën die zich daarin thuis voelen. Verzuring is iets van elke dag en voor iedereen. Van vervuiling tot stress en van ongezond eten tot overmatig beweging – bijna alles wat we doen zorgt voor de afzetting van zure afvalstoffen in ons lichaam. Op zich geen probleem, we kunnen deze zuren in principe zelf afbreken en uitscheiden, onder andere door te transpireren. Doordat Alka Deo basisch is, wordt de verzuring van de huid en de groei van geur-veroorzakende bacteriën tegengegaan. Je lichaam kan de afvalstoffen kwijt, zonder dat daar zo’n nare transpiratiegeur aan te pas komt. De deo bindt kwalijke vetzuren en zet ze om in geurloze zouten, zodat geuren direct en langdurig worden geneutraliseerd.

Fris en vegan

Alka Deo is een deodorant en crème in één. De basische formule bevat alle huidverzorgende ingrediënten van Alka Crème, waardoor gebruik bijdraagt aan het beschermen en gezond houden van de huid. Tegelijkertijd voedt de hygiënische deostick de huid met heerlijke oliën, boters en basische mineralen. Zo werkt olijfolie herstellend en beschermend, jojoba-olie ontstekingsremmend en kokosolie helend. Zonnebloemolie voorkomt huidveroudering, zoete amandelolie is kalmerend en verzachtend en Shea boter staat bol van de vitamine A en E en werkt als een natuurlijke antioxidant, co-enzym Q10 werkt tegen huidveroudering. Ondertussen helpen olijfwas, zonnebloemwas, carnaubawas en squalaan de huid te beschermen. Alle ingrediënten zijn plantaardig, zo ook zink dat niet alleen onaangename geurtjes tegengaat maar ook bijdraagt aan de celvernieuwing. Fris en vegan!

Prijs & verkrijgbaarheid

Alka Deo is een product uit de Alka Beauty-lijn, die verder bestaat uit Alka Crème en het Alka® Badzout. De deo is verkrijgbaar bij de vakdrogist, gezondheidswinkel, reformwinkel en online voor €16,95 (75ml). Er is ook een handig tasformaat van 25ml voor €8,95. De omgevingstemperatuur kan invloed hebben op de smeerbaarheid, hou daarom de stick eerst even tien seconden tegen de oksel en smeer dan uit. Alka Deo bevat uitsluitend natuurlijke en plantaardige ingrediënten en is vrij van aluminium, parabenen en kleurstoffen.


Ik ben erg benieuwd naar deze bijzonder deo. Binnenkort zal er een uitgebreide review online verschijnen waarin ik mijn ervaringen met de Alka Deo deel.


Ken jij dit merk deo al?

6 opmerkingen:

  1. Ik had er nog niet van gehoord, maar vind het ook wel behoorlijk aan de prijs, maar goed, als het voor sommigen de uitkomst is om toch fris te ruiken, dan is de prijs waarschijnlijk minder van belang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben benieuwd hoe de deo je bevalt, dus of je ook geen nare geurtjes blijft ruiken. Ik ben er wel benieuwd naar, het klinkt goed en ook fijn dat het vegan is. Als het ook nog plasticvrij was, dan was het helemaal perfect. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd nog je volgende blog, ik switch niet snel van deodorant.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Tessa.
    Na het lezen dacht ik: die moet ik hebben!! Hoewel hij wel erg aan de prijs is. Ben echt reuze benieuwd naar je ervaring hiermee. En ook hoe lang je met zo'n roller/fles doet. Ben overigens niet bekend met dit merk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb hem toevallig ook ontvangen, maar nog niet uitgeprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook benieuwd
    Klinkt veelbelovend, dus ik kijk alvast uit naar je review.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...