woensdag 15 april 2020

Review: Naked Reloaded oogschaduw palette

Review Naked Reloaded oogschaduw paletteUrban Decay staat bekend om zijn iconische Naked oogschaduw paletten reeks. Mijn eerste oogschaduw palette van dit stoere merk, was Naked Cherry. Al snel volgde Naked 3 en voor ik het wist had ik ook Naked Reloaded in mijn collectie. Ik heb dit palette al ruim een half jaar, hoogtijd voor een review!


Urban Decay Naked Reloaded
Review Naked Reloaded oogschaduw paletteNaked Reloaded is het vijfde palette uit de immens populaire Naked serie. De kleuren in het palette worden door Urban Decay als Universele Neutrals genoemd. Of te wel: de kleuren in dit palette staan iedereen, ongeacht je huidstint of ondertoon! Op de website van Urban Decay wordt het palette als volgt omschreven: Reinvent. Redefine. Rethink neutral. Ontdek ons Naked Reloaded oogschaduw palette, met 12 gloednieuwe, universeel flatterende tinten gemaakt voor iedereen. Perfect voor alle leeftijden, ieder geslacht en huidskleur. De nieuwe neutrale tinten zijn er, en ze zijn zeker niet standaard of saai! Naked Reloaded is een musthave palette met neutrale kleuren die je altijd nodig hebt, allemaal in één oogschaduw palette. Bonus: We hebben vier tinten in het palette groter gemaakt omdat we zeker weten dat je deze het meeste zal gebruiken. Van zijdeachtige matte tinten tot metallics en regenboogkleurige micro-shimmers: deze 12 universele kleuren zijn gemaakt met behulp van onze spectaculaire formule. Deze zorgt voor een fluweelachtige textuur, rijke kleur en is supermakkelijk te blenden. Dat klinkt goed, niet waar?!


Laat ik beginnen met te vertellen dat Naked Reloaded qua verpakking één van mijn mooiste en meest bijzondere oogschaduw paletten is. Waarom? Dat komt door het materiaal. Vaak zijn oogschaduw paletten van karton of plastiek. Zo niet dit palette! Het palette is bekleed met een prachtige zijden stof waarop een bruine orchidee op staat afgebeeld. Bovenop de orchidee ligt in gouden letters  de namen Urban Decay en Naked Reloaded. Super chic en fancy als je het mij vraagt. Al moet ik er wel even bij zeggen: door de stof wordt het palette snel vies en schoon maken is zeer lastig.

Review Naked Reloaded oogschaduw paletteWanneer je het palette opent, valt er gelijk één ding op. Er zit geen kwast bij. Iets wat er bij alle andere Naked paletten wel bij zit. Vind ik dit erg? Totaal niet, ik gebruik liever mijn eigen kwasten. Als is het wel handig als je het palette mee op vakantie neemt en niet te veel kwasten wilt meenemen. Het palette bevat ook een grote langwerpige spiegel. Het palette bevat 12 pans. Waarvan de buitenste vier het grootste zijn. Dit heeft Urban Decay gedaan, omdat dit perfecte transitie kleuren zijn die je vaak zult gebruiken. Goed bedacht van ze! Het palette bevat allemaal neutrale en bruine tinten: van heel licht tot heel donker en alles wat er tussen zit. Een kleur springt er uit en dat is de kleur Retro. Dit is een oranje/perzik kleur. Erg mooi.De verhouding van matte en shimmer oogschaduw is perfect: de helft is mat en de andere helft is shimmer. Hierdoor is Naked Relaoded  voor mij het perfect palette waarmee je veel én gevarieerde looks mee kunt maken. Zoals je op de foto's kunt zien.

Maar hoe zit het met de pigmentatie en fall out? Het palette voldoet aan mijn verwachtingen: goede pigmentatie (al moet je de allerlichtste kleuren zoals Bribe en Blur wat meer opbouwen) en weinig fall out. De kleuren die de meeste fall out hebben zijn Angel Fire en Dreamweaver. Dat komt denk ik door de textuur. Het lijkt wel of deze wat grovere shimmers bevatten dan de andere kleuren. De kleuren blenden perfect in elkaar over, zonder een nieuwe kleur te creëren of in te leveren aan kleur intensiteit.

Mijn mening
Ik denk dat jullie wel al hebben gemerkt dat ik fan ben van het Naked Reloaded palette van Urban Decay. Niet alleen vanwege de geweldige vormgeving, maar vooral vanwege de kleuren en de kwaliteit. Mocht je dit palette nog niet hebben, dan raad ik je zeker aan om deze te kopen!

Verkrijgbaarheid: het Urban Decay Naked Reloaded palette is online te koop bij Urban Decay zelf of bij Ici Paris in de winkel of  online. Het palette kost €46

26 opmerkingen:

  1. Mooie kleuren! Ik hou helemaal niet van felle makup dus deze zou ik aan mijn vrouw zeker durven aanraden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een aanrader, zeker voor mensen die niet van opvallende kleuren houden

      Verwijderen
  2. Ik gebruik zelden make-up. Vind deze make-up mooi en subtiel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een aanrader, zeker als je niet vaak make up gebruikt

      Verwijderen
  3. Ik vind dit pallet echt super wat een mooie kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een aanrader, gebruik dit palette bijna elke week wel eens

      Verwijderen
  4. ik vind de naam zo ontzettend grappig! wel een leuke doos om mee te spelen, ik zou hem wel in mijn grimekoffer willen hebben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Urban Decay heeft altijd zulke grappige namen, de kwaliteit is ook erg goed

      Verwijderen
  5. Ik vind dit ook een fijn palette, al pak ik het er echt te weinig bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo zonde, ik gebruik deze bijna elke week wel eens

      Verwijderen
  6. Ik ben echt dol op alle Naked palettes! Zo fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook! Naast deze heb ik Naked Cherry (mijn eerste Naked palette) en Naked 3

      Verwijderen
  7. Dit zijn wel kleuren die mij enorm aanspreken, mooie warme tinten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben dol op Naked, het is echt een heerlijk palette. Hoewel ik in deze tijden geen make-up draag krijg ik meteen zin om mezelf weer eens op te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook fan van de Naked paletten. Heb er nu 3. Herkbaar, ik maak me ook minder vaak op als normaal.

      Verwijderen
  9. Wow zo'n mooie palette, zou ik ook wel willen. Zal ik misschien deze zomer eens werk van maken ! Leuke blog heb je !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Het palette is echt een aanrader! Ici Paris heeft regelmatig leuke acties

      Verwijderen
  10. De verpakking alleen al verdiend een dikke 10!! Ik vind hem echt prachtig!! En dan die kleuren. 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een schitterende kleuren, zo mij! Wel een beetje prijzig, ik ga de aanbiedingen in de gaten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik gebruik bijna nooit make-up, maar deze zou ik nog wel eens willen proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit lijkt me erg fijn en dan vooral waar wat minder glitters inzitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik gebruik niet vaak make up, maar dit zijn wel de kleuren waar ik dan voor zou kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind dat er erg mooie kleuren in dit palette zitten! Fijn dat de pigmentatie ook goed is.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik heb 2 van hun palettes en vind de pigmentatie echt top. De kleurtjes in hun laatste palettes zijn minder mijn ding

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige kleuren! Dit pallet zou ik direct kopen volgens mij kun je er namelijk echt alle kanten mee op

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...