maandag 16 maart 2020

Review: essence the NUDE edition eyeshadow palette

Review essence the nude edition eyeshadow palette
Vanaf maart ligt de lente/zomer 2020 collectie update van essence in de winkels. Enige tijd geleden heb ik een pakket gekregen met een aantal nieuwe producten. Met veel plezier heb ik deze voor jullie getest. In het pakket dat ik ontvangen heb, zat een mooi nude oogschaduw palette. Ik ben dol op knallende lippen, maar op mijn oogleden houd ik het rustig. Dus dit palette is echt wat voor mij. Maar is het ook een aanvulling op mijn collectie? Lees snel verder om daar achter te komen!

essence the NUDE edition eyeshadow palette 
Review essence the nude edition eyeshadow paletteDe nieuwe essence oogschaduwpaletten en hun onweerstaanbare matte en glinsterende tinten zijn echte sterren: de perfect op elkaar afgestemde tinten van de nude en rose editie zijn ideaal voor de meest diverse dag- en avondlooks. De negen poederkleuren passen bij elke huidskleur, behouden langdurig hun kleur, zijn super zacht en hoog gepigmenteerd. 

Zoals altijd begin met het uiterlijk van het product. Nu dus ook! Over de verpakking kan ik kort zijn: hij is simpel. Het palette is langwerpig met afgeronde hoeken. De deksel is transparant. Ideaal om te zien welke kleuren er in dit palette zitten. Op de deksel staat in witte letters natuurlijk essence en de naam van het lijn the NUDE edition eyeshadow palette en op de achterkant is de naam van het palette te vinden: Pretty In Nude. Het is dus wel duidelijk wat voor tinten dit palette bevat *knipoog*

De essence the NUDE edition eyeshadow palette bevat negen bruine/nude tinten: van heel licht crème-achtig bruin tot diep donker bruin en alle tinten er tussen in. Het palette heeft een fijne verdeling matte/shimmer waardoor je er gevarieerde looks mee kunt maken.

Review essence the nude edition eyeshadow paletteDe pigmenatie valt mij niet tegen, alleen de lichtste kleur is haast niet te zien. Maar dat is denk ik geen verassing. De oogschaduw is erg poederig waardoor er veel fall out is. Mijn tip: tik je kwast eerst goed af voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. Anders zit de oogschaduw overal, behalve op jouw oogleden! De kleuren zijn eenmaal aangebracht op het ooglid goed onderling te blenden. Ook kan je de kleuren mooi opbouwen.

Mijn mening
Ik vind de essence the NUDE edition eyeshadow palette een leuk palette. De kwaliteit is goed, de kleuren zijn goed gevarieerd, zelfde geldt voor de finishes.



Verkrijgbaarheid: the NUDE edition eyeshadow palette is vanaf maart onder andere te koop bij Kruidvat voor €3,99

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

6 opmerkingen:

  1. Prima palette, qua kleuren heel geschikt voor "doordeweekse dagen" noem ik altijd zo een palette. essence heeft wel vaak eyeshadows die te poederig zijn inderdaad. Dat is dan wel weer jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar is dit palette zeker geschikt voor. Dat is wel zo, het poederige. Bij budget paletten vind ik dat nooit zo'n ramp

      Verwijderen
  2. Jammer dat het nogal poederig is, eerlijk gezegd verwacht ik ook niet anders. Maar gelukkig betaal je er ook niet al te veel voor. De tinten zijn wel heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook zo. Ik heb pas een palette gekocht van Karl Lagerfeld (€55) en die is echt slecht. Als een goedkoop palette slecht is, vind ik het helemaal geen ramp.

      Verwijderen
    2. Yeetje dat is pas balen zeg, zoveel voor een palette betalen en dan zwaar tegenvallen. Dan kies je toch liever voor een budgetmerk.

      Verwijderen
    3. ik had er gelukkig maar €13 voor betaald bij TKMaxx, maar toch..... Er komt tzt ook een review online over dat palette

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...