woensdag 20 november 2019

Make Up Zuster: Gebroken blush maken

Tijdens mijn city trip naar Liverpool is iets ergs gebeurt: mijn Milani blush is gebroken! Niet tijdens de vliegreis, maar toen ik de blush op tafel zette. Ik baalde echt heel erg, aangezien deze blush een van mijn favorieten is. De kleuren zijn mooi en het laat een subtiele blos achter op mijn wangen. Om de blush veilig terug naar Nederland mee te nemen, had ik allemaal wattenschijfjes op de blush gedaan om deze te beschermen en te voorkomen dat die nog verder kapot zou gaan.


Thuis gekomen ben ik op onderzoek uit gegaan hoe ik mijn blush weer kon  maken. Want weggooien is zonde. Gelukkig had Google het antwoord voor mij: alcohol. En dan niet het type alcohol dat je drinkt, maar gedenatureerde Alcohol 96%. Ik kocht een flesje bij de Etos voor nog geen €3. Maar andere drogisterijen zullen dit ongetwijfeld ook verkopen. Ik vond het best een beetje spannend om alcohol op mijn blush te doen, dus ik stelde het steeds uit. Maar nu eindelijk, heb ik mijn blush weer heel gemaakt en laat ik jullie zien hoe ik dit gedaan heb.

Wat heb je nodig?


kapotte make up, bijvoorbeeld blush, oogschaduw. Zolang het maar een poeder is
gedenatureerde Alcohol 96%
lepel
keukenrol
iets ter grootte van de kapotte make up

Poeder make up weer heel maken stap voor stap
Giet met behulp van het lepeltje de alcohol op de kapotte make up. Ik kies er voor om dit met een lepel te doen, zodat ik niet te veel alcohol in één keer op mijn make up giet.

Leg daarna een vel van de keukenrol op het geheel (ik vouwde het vel in vieren) en druk hiermee op de make up. De keukenrol absorbeert de overtollige alcohol. Om extra kracht te zetten, heb ik de deksel van een potje gebruikt. Pas op dat je niet te hard drukt.

Haal het vel van de keukenrol weg en je ziet: jouw make up is weer heel! Je kan jouw make up nog niet direct gebruiken. Je moet het ongeveer een dagje laten opdrogen, zodat alle alcohol verdampt is.

Waar ik bang voor was, is niet gebeurt: de imprint is er nog. Alleen op het gedeelte waar mijn blush echt gebroken was, is de print weg en is de print van de keukenrol zichtbaar. Is dat erg? Nee, ik heb liever een wat minder mooie blush, dan helemaal geen blush!

Heb jij ook wel eens een make up product moeten herstellen nadat die kapot was gegaan?

13 opmerkingen:

 1. Bedankt hiervoor mijn becca highlighter is kapot. Ik ga hem proberen te maken met behulp van je artikel.;)
  X Robin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. succes! hopelijk is de becca highlighter weer zo goed als nieuw!

   Verwijderen
 2. Ik heb het ooit ook geprobeerd met oogschaduw, maar dat was een ramp. Ik ben er te lomp voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb het heeeeel voorzichtig gedaan en er uitgebreid de tijd voor genomen

   Verwijderen
 3. ik kende hem en het blijft een fijn iets als je gebroken make up weer kan fiksen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet dat het op deze manier kan, maar nog nooit gedaan. Ik kieper meestal het kleinste gebroken deel gewoon weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tip, daar zullen veel mensen blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee,behalve ootpotloden slijpen ( dat valt toch ook wel onder repareren?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oew amai dapper. Ik zou het niet durven wagen hebben maar wel spectaculair dat het je gelukt is! Ziet er ook wel een super highlighter uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dapper dat je het toch hebt geprobeerd en dat het ook goed heeft uitgepakt! Ik zou er zelf niet aan beginnen, omdat ik dan toch vrees dat het niet goed zou komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruikte ze dan gewoon als ze kapot zijn. Deze tip is zo handig, wist ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Pretty Fly Blusher Take Me To The Peach

Op Instagram volg ik al een hele tijd het Britse merk Doll Beauty . Ik vind de  verpakkingen  echt super schattig en de producten erg mooi....