vrijdag 14 juni 2019

No beauty buy

Voor vele is het geen onbekende term no buy. Simpel gezegd houdt dit in dat je in een vooraf vast gestelde periode bepaalde producten niet koopt. De afgelopen maanden heb ik veel, heel veel mooie beauty producten gekocht. Goedkope producten van de drogisterij, maar ook duurdere producten. Daarom heb ik besloten dat ik de komende periode, dat wil zeggen tot mijn Liverpool trip in september, geen make up wil kopen.


Nou ja, niet kopen is een groot woord. Wanneer een product op is en ik heb geen alternatief voor dat product in huis, dan mag ik dat natuurlijk kopen. Zo voorzie ik nu al dat mijn foundation, primers en setting spray op zijn voordat ik naar Liverpool ga. En dat zijn natuurlijk wel basis producten voor een beauty lover als je het mij vraagt! Ik hoop heel erg dat mijn favoriete merken de komende maanden niet met mooie producten (denk aan lipsticks en oogschaduw paletten) komen die ik graag zou willen hebben. Make up krijgen mag wel, want tsja, dan heb ik het zelf niet gekocht.

Maar waarom vraag je je zeker af? Zoals ik al eerder in dit artikel schreef,  heb ik de afgelopen maanden veel gekocht. En vorig jaar was ik ook geen onbekende in diverse make up winkels. Een andere reden is, is dat ik tijdens het opruimen  producten tegen kwam die ik al een poosje niet had gebruikt.  En dat vind ik zonde. Ik koop geen producenten om ze vervolgens niet te gebruiken.  Zo kwam ik dus lipsticks tegen die niet meer goed waren.  Ze zagen er vreemd uit en roken ook een beetje anders. Daarom ga ik proberen de komende tijd geen make up te kopen.

De dag nadat ik deze no buy had bedacht, was ik bij TK MAXX. Soms als je geluk hebt, kan je daar mooie beauty pareltjes vinden. Zo ook deze dag: er lag een chocolade oogschaduw palette van Too Faced voor maar €29,95. Normaal is dat palette rond de €45. Maar ik was sterk, hoe mooi ik het palette ook vond, ik heb hem niet gekocht.

Hebben jullie wel eens een no buy periode gehad en ging dat goed.


2 opmerkingen:

  1. Ik heb bizar veel make-up (ik krijg ook heel veel) maar er zijn beautybloggers die mij natuurlijk kunnen toppen wat dat betreft. Dus koop ik zelf weinig. Behalve als ik echt enorm nieuwsgierig ben naar een product, of er heel goede verhalen over gelezen heb. Ik heb bv. ook veel nagellakjes en toch wil ik af en toe een heel mooie van essie kopen. Het teveel wat ik heb stop ik in een doos en bewaar ik vaak voor een winactie. Zo maak ik een ander ook weer blij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vrijwel alles in mijn collectie heb ik zelf gekocht of gekregen voor verjaardagen of met kerst. Lief dat je wat je teveel hebt bewaard voor een winactie!

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Shoppen bij: MAC

Ik ben dol op make up shopping. Het leek me daarom leuk om jullie mijn ervaringen te delen met mijn favoriete make up winkels. Ik begin deze...