vrijdag 4 september 2020

Make Up Zuster: Beauty boeken

Boeken over beauty, schoonheid en make upIk hou heel erg veel van lezen. Ik ben ook gek op beauty. En ik ben dol op verzamelen. Het is daarom denk ik ook geen verassing dat ik een aantal (oude) beauty boeken in mijn kast heb staan. Het leek mij leuk om deze boeken aan jullie te laten zien.

In mijn boekenkast staan vier boeken over beauty: Elegance Mooi van top tot teen, Everything you want to know about beauty, Make-up techniques en Bobbi Brown Make up manual. De eerste drie titels ga ik in dit artikel bespreken. Het boek geschreven door Bobbi Brown krijgt ter zijne tijd een eigen artikel, omdat ik nog een ander boek van haar in bestelling heb staan. 



Elegance Mooi van top tot teen
Elegance Mooi van top tot teenHet boek Elegance Mooi van top tot teen is het oudste boek uit mijn collectie: in 2004 is dit boekje op de markt gekomen. Het boek bestaat uit negen hoofdstukken die elk een onderdeel van schoonheid behandelen: gezicht, lichaam, zon, make-up, haar, fit, thuisbehandeling, naar de specialist en websites & adressen. Wat ik zo leuk aan dit boekje vind, is dat het zo breed is. Dat het niet alleen focust op make up en huidverzorging, maar ook hoe je jouw lichaam in goede conditie kan houden. Het boekje Elegance Mooi van top tot teen bevat vooral veel achtergrondinformatie en af en toe wat tips. Ook bevat het boekje mooi illustraties die passend zijn bij de onderwerpen: ze zijn speels, zonder kinderlijk te zijn. Nu moet ik er wel even bij zeggen (en dat geldt voor bijna alle boeken die ik hier bespreek), sommige tips en informatie kan wat gedateerd of achterhaald zijn. Maar dat maakt mij niet uit. Ik vind het leuk om zulke boeken te hebben, het geeft een mooi beeld over hoe er in een bepaalde periode over schoonheid werd gedacht (dat zal wel de historica in mij zijn).

Everything you want to know about Beauty

Everything you want to know about Beauty Karen van EdeVogue beauty editor Karen van Ede heeft haar sporen verdient in de beauty wereld. Al sinds 1982 is ze werkzaam voor diverse tijdschriften op de beauty redacties. In 2006 kwam haar boek Everything you want to know about Beauty uit. Een leuk boekje vol praktische tips & adviezen, leuke weetjes en passende beauty quotes. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die elk een andere onderdeel van beauty behandelen: haar, gezicht, make up, borsten & decolleté, armen & handen, buik & billen, benen & voeten, geuren, trends en zon. Het boek leest heerlijk weg. Je merkt echt qua schrijfstijl en qua inhoud dat Karen haar roots liggen in de tijdschriften wereld.  Het boek staat bol van de leuke, speelse collageachtige illustraties.

Make-up techniques

Book Make-up techniquesHet meest recente boek uit mijn collectie is het 192 pagina's tellende Engelse boek Make-up techniques. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een heel erg praktisch boek vol make up technieken.  Er staan duidelijke stap-voor-stap tutorials in van elk aspect van make up: van contouren, tot foundation aanbrengen tot smokey eyes maken. Per stap staan er duidelijke foto's of illustraties en elke stap wordt zeer duidelijk beschreven. Het boek bestaat uit drie delen die elk uit diverse hoofdstukken bestaan. Zo gaat deel 1 Getting started over de basis: huidverzorging welke tools je nodig hebt én hoe je deze schoon houdt. Deel 2 Breaking down your look gaat in op de verschillende soorten producten zoals foundation en de verschillende delen van jouw gezicht en hoe je deze het beste kunt opmaken. Tot slot komt in het derde deel Brining your look together de eerste twee delen samen en krijg je tips om complete looks te maken zoals een dramatic evening look.


Van alle drie de boeken vind het laatste boek, Make-up techniques, het meest leerzaam. Je leert echt alles over beauty in de breedste zin van het woord en alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd. Waar Elegance Mooi van top tot teen vooral veel achtergrondinformatie geeft, is Everything you want to know about Beauty juist een compact boek die niet heel erg de diepte in gaat.


Lees jij wel eens boeken over beauty? Zo ja, wat zijn jouw aanraders?

Verkrijgbaarheid: de genoemde boeken zijn nog online te vinden. Zelf heb ik alle drie de boeken de afgelopen jaren gekocht op het Boekenfestijn.

26 opmerkingen:

  1. Niet over beauty maar hier kreeg ik gisteren over fashion een boek binnen, dat lees ik dan weer. Het laatste boek lijkt me trouwens wel super handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee eigenlijk niet ..moet ook eerlijk bekennen dat ik niet zo een beauty queen ben hoor....haha. mijn zusje daarentegen weer wel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van lezen en boeken houd ik ook erg. Met make-up heb ik weer minder. Daar weet ik weinig van af.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je meer wilt weten over make up, dan zijn dit zeker leuke boeken om te lezen

      Verwijderen
  4. Ik hou heel erg van lezen maar niet van informatieve boeken maar thrillers.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ook heel wat beautyboeken liggen. Net nog eentje over skincare gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, welke boeken heb jij? Ik ben altijd opzoek naar mooie nieuwe titels

      Verwijderen
  6. Leuke boeken! Ik las dat soort boeken vroeger graag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Make-up techniques klinkt het meest interessant. Al lees ik over het algemeen boeken over andere onderwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige boeken. Ik vind de covers ook echt super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he?! Ik word ook altijd blij als ik dit soort mooie covers zie

      Verwijderen
  9. Wat een leuke boeken! Lijkt me erg handig om een beauty boek met tips & tricks te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke boeken met handige tips voor de make up

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...