vrijdag 8 mei 2020

Review: Catrice Iron Strength Hardening Nail Polish


Catrice Iron Strength Hardening Nail PolishIk was al bekend met speciale nagellak die je nagels harder maken. Sterker nog, ik gebruik die met grote regelmaat. Het maakt je nagels sterker en je nagels glanzen mooi. Wat voor mij nieuw is, is dat er ook nagel verharders zijn met een kleurtje. Catrice heeft deze in haar collectie. Natuurlijk moest ik deze gaan testen. Is het wat? Lees verder en je komt er achter!

Catrice Iron Strength Hardening Nail Polish
Online wordt deze nagellak als volgt omschreven: De innovatieve en vegan nagellak lijn versterkt de nagels dankzij de krachtige mineralen. Het mineraalcomplex bevat zink, magnesium, silicium, ijzer en koper. 82 procent van de gebruikers bevestigt dat de nagels binnen een week harder zijn geworden en minder breken. Deze lijn bevat 7 verschillende kleuren: van lichte tinten zoals baby blauw tot donkere tinten zoals bruin. De kleur die ik gekregen heb is nummer 7: Hypnotize Amathyst. Een donkere bruine, paarsige tint.

De nagellak zit in een transparant flesje, zodat je gelijk ziet welke kleur je te pakken hebt. Verder staat er natuurlijk de merknaam en het soort nagellak. Ook staan er twee kristallen afgebeeld op het flesje. De tekst is lastig te lezen vanwege de donkere kleur van de nagellak. Op de dop staat ook een tekst: 82% agree harder & less breaking nails in just 1 week. Dit klinkt veel belovend, niet waar?

Vanwege mijn werk heb ik deze stelling niet kunnen bevestigen of ontkennen, omdat ik simpelweg geen 7 dagen achterelkaar vrij ben en ik als zuster geen nagellak mag dragen. Ik heb de nagellak 1,5 dag kunnen dragen. Tijdens die 1,5 dag waren de beschadigingen minimaal. Dat is veel belovend!

Catrice Iron Strength Hardening Nail PolishDe nagellak is vloeibaar, heel vloeibaar. Het leek net water, zo dun was het. Het werd voor mij dus ook een kleine knoeiboel om de nagellak netjes aan te brengen. Mijn tip: neem er uitgebreid de tijd voor en doe het rustig en voorzichtig. Het drogen gaat vrij snel, dat had ik niet verwacht. Het verwijderen van de nagellak gaat heel makkelijk en snel.

Mijn mening
Ik vind het leuk dat Catrice met gekleurde nagel verharder komt. Het is weer eens wat anders dan de gebruikelijke transparante nagel verharder. Dit is ook het grootste plus punt van de Catrice Iron Strength Hardening Nail Polish. Een groot nadeel is de textuur van de nagellak: deze erg vloeibaar, zo vloeibaar als water. Catrice zegt dat je binnen één week hardere nagels hebt, of dit waar is durf ik niet te zeggen. Maar de prijs (€3,59) is het altijd het proberen waard!


Verkrijgbaarheid: de Catrice Iron Strength Hardening Nail Polish kost €3,59 en is te vinden bij o.a Kruidvat. Zowel in de winkel als online.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 


Follow my blog with Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Brrr, ik wil liefst een nagellak-stick, maar volgens mij bestaat die nog niet; gat in de markt :) Bij mij zou het een echte kliederzooi worden. Dus ik laat deze even voorbijgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, heel vloeibaar, dat lijkt me inderdaad niet zo handig voor naggellak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste keer zat het overal, behalve op mijn nagels HaHaHa

   Verwijderen
 3. De prijs is inderdaad aantrekkelijk maar dat het zo vloeibaar is klinkt niet goed...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet echt he?! Ik ben soms nog al onhandig, dan is deze niet echt perfect

   Verwijderen
 4. Ik moet stoppen met nagelbijten,dus voor mij zou dit een goeie zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar is dit ook handig voor. En als je niet van gekleurde nagels houdt, er bestaat ook een transparante versie

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Shoppen bij: MAC

Ik ben dol op make up shopping. Het leek me daarom leuk om jullie mijn ervaringen te delen met mijn favoriete make up winkels. Ik begin deze...