woensdag 8 januari 2020

Review: Magical Mystical Me oogschaduw palette van essence

Review Magical Mystical Me oogschaduw palette van essenceSinds eind december ligt de nieuwste trend edition van essence bij de Kruidvat in de winkel. Toen ik het persbericht las, werd ik gelijk enthousiast over het Magical Mystical Me oogschaduw palette. Eenmaal in de winkel werd ik nog enthousiaster: de vormgeving is mooi en de kleuren passen echt bij mij. Het is denk ik daarom ook geen verassing dat ik dit palette mee naar huis nam!

Magical Mystical Me oogschaduw palette van essence
Het oogschaduw palette uit de Magical Mystical Me heeft de naam little back magic gekregen. Soms geeft de naam al weg welke kleuren er in het palette zitten, maar dat is bij dit palette niet het geval.

Review Magical Mystical Me oogschaduw palette van essenceMagisch! De twaalf matte, metallic en glinsterende oogschaduws zijn niet alleen ultra romig, maar ook hoog gepigmenteerd. Van prachtig paars tot een glamorous kopertint – de gevarieerde, betoverende tinten geven elke look een magische touch. De paarse, velvet verpakking met gouden ornamenten is bovendien een prachtige upgrade van elke make-up collectie. Adviesprijs €8,99 Als je dit toch leest, wordt je toch nieuwsgierig? Ik in ieder geval wel! 

Het palette is langwerpig en dus bekleed met paars velvet. Erg mooi vind ik dat, vooral de tint paars. Het is echt een koninklijke tint. In gouden letters staat er essence en Magical Mystical Me en diverse magische ornamenten. De verpakking is erg mooi en bijzonder. Als je het ziet, zou je niet verwachten dat het van budget vriendelijk merk is! Laten we snel doorgaan naar de binnenkant van het palette, want daar draait het ten slotte om!

Review Magical Mystical Me oogschaduw palette van essenceDe binnenkant is simpel: de deksel is zwart en bevat 12 verschillende tinten oogschaduw. Van paars tot roze en van koper tot goud tot bruin. Ook is er een mooie verdeling tussen matte tinten, metallic en shimmer tinten. Door de grote variatie aan kleuren en goede verhouding matte/metallic/shimmer tinten is het Magical Mystical Me een veelzijdig palette geworden.

In het persbericht staat dat de oogschaduws ultra romig  en hoog gepigmenteerd zijn. Dat klopt zeker! De enige kleur die wat minder is, is de kleur onder de roze tint. Het is een zeer licht bruine, crème-kleurige matte tint. Is dat erg? Nee hoor. Er blijven nog 11 andere zeer goed gepigmenteerde kleuren over! De kleuren blenden erg fijn. Bij het aanbrengen op de oogleden, merkte ik dat de de metallic tinten wat minder intens zijn als in de verpakking en als swatch. Ik denk dat het komt doordat ik een kwast gebruikt heb. Waarschijnlijk als je deze tinten met je vingers of een natte kwast aanbrengt, zullen de kleuren intenser zijn. Voor mijn look ben ik voor mijn doen uit mijn comfort zone gegaan. Ik heb deze keer niet voor de bruine tinten gekozen, maar voor roze, goud en donker paars (alle gebruikte tinten zitten op de bovenste rij).


Mijn mening
Magical Mystical Me oogschaduw palette van essence is een geweldig palette. Niet alleen vanwege de mooie vormgeving, maar zeker ook door de verschillende kleuren en afwerkingen van de oogschaduws. Je moet even weten hoe je de metallic tinten het beste kan aanbrengen, maar als je dat eenmaal weet, dan kan je de meest mooie looks gaan maken!

Verkrijgbaarheid: het Magical Mystical Me oogschaduw palette is nu te koop bij Kruidvat voor €8,99. Het is onderdeel van een tijdelijke collectie. Dus als je dit palette wilt: wacht niet te lang!


4 opmerkingen:

 1. Ik ben altijd blij als die poeders ietwat romig zijn, dat brengt ook zo fijn aan! Mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. De kleuren zijn echt zo mooi

   Verwijderen
 2. Wat een tof palette! Mocht ik hem tegenkomen, dan gaat ie misschien wel in mijn winkelmandje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Rebel and Rose Danny Vera armband

Ik ben een grote fan van de Nederlandse zanger Danny Vera (bekend van de hit Rollercoaster) en ik ben fan van het Nederlandse sieraden merk ...