zaterdag 27 maart 2021

Preview: Catrice X Manon Meijers

Misschien ben je even in de war. Je krijgt een beauty persbericht onder ogen van een afzender dat je brein automatisch in een ander hokje zal plaatsen – ‘Maar zij doet toch iets met kleding?’ I feel you. Het kan uiteraard ook prima dat je geen idee hebt wie ik ben. De kans is groot dat we elkaar nog nooit hebben ontmoet. Dus laat ik me eerst even fatsoenlijk aan je voorstellen. 

Mijn naam is Manon Meijers, formerly known as a stylist. Als ik je een uiteenzetting zou geven over de smeerbaarheid van product X en de extreem hoge pigmentatie in product Y, dan mocht je me terecht zachtjes neersabelen en sméken om de inhoudelijke vakkennis van Charlotte, Bobby, of Leco. 

Tegenwoordig betitel ik mezelf – met een vette knipoog - als ‘The Style Shrink’ en combineer ik de wetenschap en psychologie achter kleding, met mijn jarenlange ervaring als stylist. Ik schreef er een boek over: Kleed Jezelf Gelukkig. En in de hoedanigheid van stylistoloog, durf ik te zeggen dat onze werelden eigenlijk hetzelfde zijn. Je kleden = gedrag. En dat gaat veel verder dan alleen een outfit aantrekken. Alles wat je bewust onderneemt om je lichaam te veranderen telt mee, ook al is dat slechts tijdelijk. Onze taal verraadt het al een beetje. Sommige dingen ‘draag’ je, net als kleding. Zo draag je dus ook je make-up. 

In het afgelopen (gekke) jaar, is ons gedrag ten opzichte van kleding en ten opzichte van beauty enorm veranderd. Waar we maskers moesten gaan dragen, deden we tegelijkertijd ook maskers af. Meer dan ooit gaan we voor ware schoonheid. Perfectie is passé en authenticiteit here to stay. We staan dichter bij onszelf en zijn liever voor onszelf. Waar voorheen: ‘je moet gewoon lekker jezelf zijn’, slechts een goedbedoeld advies was, vinden we nu eindelijk uit wat dat “jezelf zijn” eigenlijk is en vieren we dat we het vinden. Meer thuis zijn, werd meer thuiskomen. We gaan met ons volle bewustzijn steeds meer terug naar wat écht belangrijk is. Bewuster van onszelf, bewuster van elkaar, bewuster van de wereld en bewuster van onze tijd. Authentic Me. Self-Care. New Routines. Safe Beauty. – Het is allemaal letterlijk op ons lijf geschreven. Geniet van de prachtige nieuwe collectie van CATRICE!

Welke producten zijn op jouw lijf geschreven?
Om jezelf te kunnen zijn, helpt het als je er uitziet als jezelf. Daarom koppel ik kleding aan je karakter, zoals je kunt lezen in mijn boek. Ik gebruik daarvoor 8 Stijl Archetypes* Fictieve alter-ego’s die met hun verschillende stijlelementen allemaal hun unieke eigen karaktereigenschappen uitdrukken. Make-up is een heel belangrijk
stijlelement. Zelfs als je het helemaal niet gebruikt, zegt dat iets over je.

Boss Lady Motto: Dress to impress 
Opvallen is niet het doel van de Boss Lady. Ze wil niet dat haar schoonheid zou kunnen suggereren dat ze niet intelligent of competent is. Maar verzorgd en ‘in control’ wil ze er wel uitzien. Haar ideale beautyproducten van CATRICE: 
� Oil-control matt fixing spray 
� Lip pyjama night mask
� Perfecting gloss nail lacquerRebel Motto: Niets van aantrekken 
De Rebel doet het graag net even anders dan de rest. Niet te girly, wel graag krachtig. Ze doet haar best om er zo nonchalant mogelijk uit te zien. Haar ideale beautyproducten van CATRICE:
� Stronger nails in Milky Rebel
� Glam & Doll easy wash off power hold eyeliner 
� Volume & lift brow mascara waterproof


Girl Next Door Motto: Doe maar gewoon 
De Girl Next Door valt liever niet te veel op en is daarom dol op pastels. Wel laat ze graag zien dat ze zichzelf verzorgd. Haar ideale beautyproducten van CATRICE:
� Nude mauve palet in 010 - glorious rose
� Power full 5 lipcare – charming rose 
� Stronger nails strengthening nail lacquer - in fierce lavendel

Ik vind het concept van Manon erg interessant. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar haar boek!

1 opmerking:

  1. Ik vind het pallet er wel tof uit zien! Mooie nude achtige kleuren

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Maybelline Fit Me Blush

Mijn eerste twee kennismakingen met het klassieke Amerikaanse merk Maybelline New York was niet heel positief. De Great Lash Mascara vond...