maandag 23 november 2020

Review: Drs Leenarts Huidverzorging


Review Drs Leenarts HuidverzorgingHuidverzorging is zo ontzettend belangrijk. Je huid is jouw grootste orgaan en juist daarom is het belangrijk je huid goed schoon te maken, te voeden en te verzorgen. Tegenwoordig zijn er zo veel merken die huidverzorging hebben, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Een merk dat ik fijn vind, komt van Nederlandse bodem: Drs Leenarts Huidverzorging.


Dit is wat Marjolein Leenarts over haar huidverzorgingsmerk zegt op haar website: Huidverzorging die écht werkt, dat wil iedereen wel, toch? Ik ben Marjolein Leenarts, dermatoloog en heb zélf een productlijn voor de huid ontwikkeld, ‘Drs Leenarts’. Gewoon producten die doen wat ze beloven, géén poespas, géén onnodige toevoegingen en betaalbaar!

Ik heb drie producten van Drs. Leenarts Huidverzorging in mijn routine opgenomen : een gezichtsreiniger, een dag- en nachtcrème en handcrème. 

Gezichtsreiniger
De gezichtsreiniger van Drs. Leenarts Huidverzorging is zowel vrij van parfum als zeep én het is pH-neutraal. Iets wat jouw huid er fijn vind. Ook bevat het geen cocamidopropyl betain. Dit is een ingrediënt waar je snel een vervelende reactie op kunt krijgen. Dit is wat Drs. Leenarts zelf zegt over de gezichtsreiniger: Net zoals we onze handen wassen, is het belangrijk om elke dag ons gezicht schoon te maken. Make-up, talg, zweet, stof, vuil – je kent het wel. Met de Drs Leenarts gezichtsreiniger kan je je gezicht schoonmaken op een huidvriendelijke manier. Deze gezichtsreiniger is parfumvrij, zeepvrij én met een pH die gelijk is aan die van je huid. Samen met de zachte surfactants (stoffen die zich binden aan olie en door water weggewassen worden) en de verzorgende ingrediënten (zoals glycerine), is dit een milde gezichtsreiniger. Perfect voor de normale en droge huid!Veel gezichtsreinigers hebben een verkeerde pH-waarde of reinigen net iets te agressief, waardoor alle huideigen vetten (lipiden) ook aangetast worden. Zo ontstaat dan een droge, geïrriteerde huid – iets wat we niet willen. Dit is precies waarom deze gezichtsreiniger wateroplosbaar is; je spoelt hem weer af met water, de meest huidvriendelijke manier van je gezicht reinigen. Er zijn ook reinigers die je met een watje moet verwijderen, maar die laten altijd resten achter op de huid. En daardoor kan de huid uitdrogen en geïrriteerd raken,

De gezichtsreiniger werkt erg fijn: je hebt maar een klein beetje nodig om je gezicht goed schoon te maken. Ik gebruik deze alleen op dagen dat ik geen make up draag.

Droge handen crème
Vanwege mijn werk in de ouderenzorg was ik vaak mijn handen. Heel vaak. Hierdoor worden ze erg droog. Daarom heb ik standaard een tube handcrème in mijn werktas zitten. Momenteel gebruik ik de handcreme van Drs. Leenarts Huidverzorging. Dit is wat er op de website van Drs. Leenarts gezegd wordt over de handcrème: Water, zeep, chemicaliën, kou, klussen. Handen hebben veel te verduren. Door langdurige irritatie kan de huidbarrière beschadigd raken, met schilfering en handeczeem tot gevolg. Drs Leenarts Droge Handen crème helpt de huidbarrière te herstellen. Deze handcrème voor droge handen bevat 5% ureum. Al decennia lang wordt dit ingrediënt door dermatologen geadviseerd bij een droge of schilferende (eczeem)huid.  Ureum werkt vochtvasthoudend, waardoor de huid langdurig gehydrateerd wordt. Ook werkt ureum keratolytisch, wat wil zeggen dat overtollige huidschilfers verwijderd worden. Drs Leenarts Droge Handen crème bevat ook glycerine, sheabutter, niacinamide en huideigen lipiden; ingrediënten die de huid maximaal ondersteunen en voeden. Ze helpen de ruwe handen weer zacht en soepel te laten aanvoelen. Deze herstellende, vette handcrème met ureum voelt zacht aan, smeert goed uit en trekt snel in.

Ik vind deze handcrème erg prettig. Hij trekt snel in en na gebruik voelen mijn handen heerlijk zacht aan. Het is echt een verwen momentje voor mijn handen. Als mijn huidige tube op is, dan ga ik zeker een nieuwe halen!

Dag & Nachtcrème
Mijn voorkeur gaat uit naar een aparte dag- en een aparte nachtcrème dit vanwege de verschillende ingrediënten. Maar ik moet zeggen, toen ik deze kreeg van een vriendin, werd ik toch enthousiast! Ik vind deze ideaal voor op vakantie. Scheelt weer een tube mee nemen *knipoog* Dit is wat er op de website van Drs. Leenarts wordt geschreven over de dag & nachtcrème:  Drs Leenarts Dag & Nachtcrème heeft een verzorgende, hydraterende en herstellende werking. 

Ingrediënten zoals niacinamide en glycerine zijn echte probleemoplossers in deze parfumvrije gezichtscrème. Ze zorgen voor herstel van de huidbarrière, die beschadigd kan zijn door blootstelling aan de zon, kou of omdat je van nature een droge huid hebt. Een gezonde huidbarrière voorkomt dat de huid te veel vocht verliest. Bovendien beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf. Ingrediënten als sheabutter en kokosolie zorgen ervoor dat je gezicht optimaal gehydrateerd en verzorgd wordt. Je huid zal zacht aanvoelen.

Het verschil met Drs Leenarts Dagcrème SPF25 is dat Drs Leenarts Dag & Nachtcrème geen zonnefilters bevat. Deze dag en nachtcrème is dus geschikt voor ’s nachts en voor iedereen die overdag liever een crème zonder UV-filters aanbrengt, of een aparte zonnebrandcrème. De dag en nachtcrème is verpakt in een hygiënische pompflacon. Dit zorgt ervoor dat er geen zuurstof, bacteriën of andere ongewenste stoffen in de crème terecht komen.

De crème komt in een handige  tube met een pompje. Dit vind ik erg handig (makkelijk te doseren) en hygiënisch. De substantie is wat dunner dan ik gewent bent en smeert goed uit. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht aan.

Mijn mening
Ik vind de producten van Drs. Leenarts Huidverzorging erg prettig in gebruik. Ze zijn vriendelijk voor mijn huid (mijn huid reageert hier erg goed op) en ze zijn fijn geprijsd. Na gebruik voelt mijn huid ook erg prettig aan. Wat ik ook fijn vind, is dat er ook mini's te koop zijn. Zo kan je gemakkelijk testen of jouw huid goed reageert op de producten.

Heb jij wel eens wat gebruikt van Drs. Leenarts Huidverzorging?

Verkrijgbaarheid: de huidverzorging van Drs. Leenarts is te koop bij Etos en op de website van Drs. Leenarts zelf. De gezichtsreiniger kost €2,25 voor 15 ml en €7,95 voor 50 ml. De handcrème kost €2,25 voor 15 ml en €7,95 voor 50 ml. De dag & nachtcrème kost €3,65 voor 15ml en  €13,95 voor 50 ml

10 opmerkingen:

  1. Ik heb ooit een proefmonster hiervan gehad en die is mij toen wel goed bevallen. Normaal gebruik ik altijd producten van Weleda.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ken de producten niet maar wel heel interessant dat ze in samenwerking met een dermatoloog op de markt zijn. Ik gebruik momenteel de producten van Vichy waar ik ook zeer tevreden over ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al zoveel goeds gehoord en gelezen over Dr. Leenarts. Wil zelf heel graag eens wat skincare producten hiervan aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De zonnebrand wil ik volgend jaar gaan testen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ken het merk niet maar wat ik lees klinkt goed en de prijzen zijn ook goed. Zal er eens opletten als ik ga shoppen, Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ken haar van naam, maar nog nooit de producten gebruikt. De handcreme klinkt fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah kijk, dat zou nog wel eens een interessante lijn voor mij kunnen zijn. Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...