maandag 14 oktober 2019

Review: Color Pop Lux Lipstick What If

Vincent van Gogh ZonnebloemenWat is nu heerlijker om een parfum te dragen en onderweg wat extra parfum bij te spuiten?! Wat ik altijd een groot nadeel hier van vind, is dat veel parfumflessen zo groot zijn. Veel te zwaar voor in de tas én erg kwetsbaar. Zo bevatten vaak de kleinste flesjes al snel 30 ml. En parfumfles mee nemen op vakantie is ook niet ideaal. Zeer niet als je gaat vliegen. Je wilt je parfum niet in het ruimbagage doen, maar mee nemen in je handbagage kan ook niet altijd vanwege de strenge regels op het vliegveld. Een parfum tas verstuiver biedt dan de uitkomst! Je hebt ze in vele soorten, maten en prijzen. Zelf was ik al een tijdje opzoek naar parfum tas verstuiver en in het Van Gogh Museum kwam ik er eentje tegen.

De Zonnebloemen van Vincent van Gogh
Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, ben ik ook dol op kunst. Dus toen ik dit kleine parfumflesje zag, moest ik deze hebben. Het is een glazen flesjes van 8 cm hoog en met een diameter van 1,7 cm. Op het flesjes is een van Vincent's zijn bekendste werken afgebeeld: De Zonnebloemen. Van Gogh schilderde dit schilderij in 1889 toen hij in het zuid Franse Arles woonde. Hij heeft niet één, maar liefst vijf vergelijkbare zonnebloem schilderijen gemaakt in het geel. Al heeft Vincent van Gogh veel meer schilderijen gemaakt met zonnebloemen als hoofdonderwerp. Hij koos er voor om alleen maar geel tinten te gebruiken. Dit was een bewuste keuze van hem. Hij wilde laten zien hoeveel zeggingskracht een schilderij kan hebben, ondanks dat er maar één kleur in verschillende tinten gebruikt wordt. En dat is hem zeker gelukt als je het mij vraagt! Maar waarom zonnebloemen? Omdat ze vrijwel overal in zuid Frankrijk te vinden zijn? Nee, zonnebloemen hebben voor Vincent een symbolische betekenis (iets dat vaak voorkomt in de schilderkunst). Voor Vincent van Gogh stonden zonnebloemen voor dankbaarheid. Dit heeft hij ooit in een van zijn vele brieven geschreven.

Parfum verstuiver
Door het compacte formaat is deze parfum verstuiver de ideale reisgenoot voor iedere parfum liefhebber. Door de zonnebloem die er opstaan, is de verstuiver makkelijk terug te vinden jouw (toilet) tas. De grote vraag is nu: welk parfum zal ik er in doen?





2 opmerkingen:

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Holiday Gift Shop

De komende tweeënhalve week zal ik mijn favoriete cadeau ideeën en sets voor make up liefhebbers delen (al deze sets en producten heb ik zel...